„În timp ce pentru câini există soluții, pisicile abandonate pe stradă nu sunt salvate de către autorități sau organizații de profil. Foarte puține ONG-uri se ocupă de felinele din țara noastră, iar fără sprijin financiar acestea nu și pot desfășura activitatea. O asociație din Cluj se zbate să salveze pisicile fără stăpân și a creat și o căsuță pentru felinele abandonate, dar care pot fi oricând adoptate”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Sute de suflete blănoase, salvate de o asociație din Cluj. Pisicuțele pot fi adoptate

Pisicile din imagine se simt cu adevărat răsfățate. Acum trăiesc într-o casă plină de jucării și spații numai bune de explorat, dar blănoasele au ajuns aici după ce au trăit povești mai puțin fericite. Voluntarii le-au salvat de pe stradă după ce au fost victimele unor accidente sau au fost abandonate.

„Acum avem undeva spre 30 de pisici aici și pisicile fiind teritoriale, la un moment dat există niște bătăi pe resurse, mai împrăștie un pic de nisip, se mai bat un pic pe mâncărică și atunci, cumva, este destul de mare dezordinea. Litierele, aspirat, șters praful, cam astea ar fi chestiile pe care ne concentrăm noi și da, apoi joacă dacă ai timp”, a explicat un voluntar al asociației.

Citește și: VIDEO- Văcuțele alungă stresul. O nouă formă de terapie a cucerit oamenii din străinătate

Asociația Green Cats a fost înființată de mai mulți iubitori de pisici din dorința de a le oferi ferinelor abandonate o nouă șansă la viață. Cum în țara noastră nu există o legislație clară pentru felinele fără stăpân, voluntarii se ocupă de preluarea și tratarea acestora.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cu ajutorul cabinetelor veterinare partenere și voluntarilor care aleg să ia acasă felinele bolnave și să le trateze, asociația a reușit să salveze până acum sute de animale.

Acum, zeci de pisicuțe trăiesc într-o casă special creată pentru feline. Voluntarii asociației au amenajat o locuință în așa fel încât animalele care ajung aici să se simtă ca acasă și să nu le lipsească nimic. Iubitorii de pisici vin zilnic aici să aibă grijă de ele.

Miriam a adoptat deja două feline de aici dar atunci când timpul îi permite vine să le îngrijească și pe celelalte.

Însă binele nu se poate face fără susținere materială. Asociația are mai multe parteneriate și colaborări dar le lipsește sprijinul financiar din partea autorităților locale. „De donații ar fi nevoie în primul și în primul rând, iar în al doilea rând, bineînțeles, de voluntari pentru că nimic din ce facem noi nu ar putea exista fără implicarea voluntarilor noștri sau a fosterilor noștri pentru care suntem foarte, foarte recunoscători”, a spus o voluntară a asociației.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În țara noastră, pisicile abandonate sunt ridicate de pe străzi doar de puținele organizații care se ocupă exclusiv de feline. Pe plan local mai există campanii de sterilizare, însă acestea sunt puține spun reprezentanții ONG-urilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si