Sezonul de schi s-a deschis oficial, iar o dată cu el s-a dat start haosului pe Valea Prahovei. Șoferii s-au nimerit toți în ambuteiaje ce au provocat numai nervi. De pe șosele, cozile s-au mutat pe pârtii, a transmis Cristian Sabbagh.

Stațiunile de la munte, ticsite de turiști

De sus, sensul de mers către munte pare că a devenit o uriașă parcare.

Drumul Național 1 a fost ticsit de mașini încă de la primele ore ale dimineții. Coloana s-a format de la Breaza și s-a întins pe kilometri întregi.

"- Cât timp ați stat în trafic?

- Cam de o oră, de la Câmpina până aici, zece kilometri.

- Unde mergeți?

- La Bușteni. Da și GPS-ul îmi arată că mai facem două ore jumătate", a spus un participant la trafic.

Mașinile înaintau în coloană, cu viteza melcului, iar șoferii au avut de așteptat în aglomerație chiar și 5 ore.

Surprinși de aglomerație au fost și turiștii care au ajuns dis de dimineață în Poiana Brașov. La ora nouă, când s-au deschis casele de bilete, deja se formase o coadă de peste 200 de persoane. Tudor și Răzvan au așteptat mai bine de o oră până sa ajungă la casierie.

"- Suntem de la 8.40.

- Deci înainte să se deschidă casele.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

- Da, da. Era coada chiar foarte lungă, până la gondolă.

Alte dăți era mai liber. Dar acum este multă lume pentru că cealaltă casă este închisă, la cabină", a spus Tudor.

"- Speri să nu se mute coada și la instalații?

- Sper, dar probabil se va muta după 10 încolo", a spus Răzvan.

Surprins de aglomerație a fost și Bogdan, un tânăr care a venit în Poiană tocmai de la Câmpina pentru a se bucura de prima zi de schi, din acest sezon.

"Ne-am mirat că e coada asta la cartele, nu la scaun. În alți ani era la scaun. Cred că e doar una deschisă, nu știu ce se întâmplă. Sunt din Câmpina", a spus Bogdan.

De șase ani nu s-a mai schiat în Poiana Brașov în luna noiembrie, iar astăzi sezonul de iarnă a fost deschis oficial. Cele mai bune condiții de schi sunt în vârful masivului Postăvarul, acolo unde stratul de omăt depășește 30 de centimetri. Bianca și Dani, doi turiști din București, au profitat din plin de pârtiile care sunt în stare perfectă. 

Citește și: VIDEO- A început mini vacanța de 1 Decembrie. Pârtiile de schi sunt asaltate de turiști

"E foarte plăcută vremea, am venit să deschidem sezonul de schi și să ne simțim bine pe pârtie că așteptăm de foarte mult timp", au spus cei doi.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Suntem rupți să schiem, adică ne place foarte mult, de abia așteptam să vină iarna, anul trecut n-am avut deloc perioadă în România, din păcate a fost o lună și puțin tot sezonul și acum sperăm să fie mai bine. Toată ziua pe pârtie, până la închidere", au mai spus cei doi.

Vestea proastă pentru turiști este că, în acest an, tarifele la transportul pe cablu din Poiana Brașov s-au mărit cu 17%. Practic un schi pass valabil o zi întreagă costă 200 de lei, în loc de 170 de lei, cum era sezonul trecut. 

S-a dat startul la distracție și pe pârtiile din Păltiniș. Turiști de toate vârstele au venit să se bucure de zăpada din Munții Cindrel în prima zi a noului sezon.

"E feeric, feeric. Uitați-va și dumneavoastră. Sunt trei lucruri care concuăa la o zi reușită: pista, condițiile atmosferice și entermaimentul. Toate sunt la superlativ", a spus un turist.

Stratul de zăpadă depășește 60 de cm pe pârtiile din Păltiniș și este numai bun pentru o tură cu schiurile sau cu placa. Pentru că turiștii au venit în număr mare, instalațiile de transport pe cablu vor funcționa pana la ora 21.

Sezonul de schi a fost deschis și în alte stațiuni din țară. De exemplu, turiștii care ajung pe Valea Prahovei se pot distra pe pârtiile din Predeal și Azuga. Iubitorii sporturilor de iarnă sunt așteptați și la Straja, județul Hunedoara, Sovata, județul Mureș, dar și pe domeniile schiabile din Rânca, Gorj, Buscat, Cluj sau Șureanu, din Alba. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si