Frigul năprasnic care s-a abătut asupra României nu i-a ținut departe de zăpadă pe iubitorii sporturilor de iarnă. În acest sfârșit de săptămână pârtiile din Maramureș au fost luate cu asalt de turiști veniți din mai multe județe, care au fost nevoiți să aștepte chiar și 20 de minute pentru o urcare cu telescaunul!

Zăpada așternută din belșug e mană cerească pentru turiștii veniți- cu mic, cu mare, în număr uriaș la Cavnic.

La intrarea în stațiune- mașinile parcate au format o coadă parcă infinită- iar apoi aglomerația s-a mutat pe pârtie- care seamănă cu un adevărat furnicar.

Lipsa aglomerației în stațiunile montane izolate, doar o amintire

„Pentru prima impresie,  zăpada este bună! Am vrut să vedem ceva nou.

„E foarte plăcut, e foarte multă zăpadă, îmi place că organizatorii chiar s-au ocupat de această pârtie, și se vede și după lume că foarte mulți au venit să se dea astăzi”, spun turiștii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Față de alți ani- numărul turiștilor care aleg Cavnic ca destinație de vacanță a crescut și în timpul săptămânii- nu doar în weekend. 

„Un pic se simte o creștere a numărului de turiști la ski, turiștii care vin pe zi mă refer în timpul săptămânii, față de anul trecut. Acum după 10 ianuarie am observat că avem mai mulți turiști în timpul săptămânii de cât aveam anul trecut și asta ne bucură, înseamnă că oamenii se împart, nu vin toți în weekend mai vin și în timpul săptămânii!”, spun administratorii de pârtii.

Un skipass pe toată ziua costă 100 de lei la pârtiile din Cavnic, iar cei care doresc au la dipoziție monitori de ski dar și echipamente de închiriat, contracost. 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si