Tenorul Ştefan Von Korch, a cântat anul trecut, pe cele mai mari scene din China și a fost mesager al culturii românești în Germania, într-un concert special cu repertoriu exclusiv românesc. Iar, acum se pregătește pentru o serie de spectacole în acorduri romantice și astăzi a venit alături de noi. Bună ziua și bine ai venit, a transmis Cristina Dorobanțu.

Tenorul care a cucerit publicul din China

- Sunt foarte curioasă să aflu cum a fost turneul din China.

A fost o serie de douăzeci și șapte de concerte, în diferite orașe. Din păcate, am cântat doar în douăzeci și cinci, pentru că la un moment dat am fost chiar presați de un taifun și astfel două concerte au fost anulate, dar am recuperat pentru că am înlocuit un coleg de breaslă și am cântat niște concerte în locul lui, a declarat Ștefan Von Korch.

- Te-ai întâlnit și cu români stabiliți în China?

Din păcate n-am avut această plăcere, mi-aș fi dorit pentru că aș fi vrut să aflu mai multe despre cultura pe care ei au avut-o și au experimentat-o în timp mai îndelungat decât am fost eu acolo, dar cine știe, poate voi repeta experiența și voi avea ocazia, a declarat Ștefan Von Korch.

- Care au fost piesele care au încântat publicul?

Cea mai faimoasă și mai cunoscută a fost Una furtiva lacrima din Elixirul Dragostei și Aria Florii din opera Carmen, a declarat Ștefan Von Korch.

- Cine te-a însoțit?

Am avut alături de mine orchestra Reyno de Aragon din Zaragoza, alături de dirijorul Ricardo Casero, care a fost un om extraordinar și mi-a făcut o mare plăcere să colaborez cu el și din câte știu urmează să mă prezint și în Spania alături de această orchestră, iar pe lângă mine am

mai avut alți artiști invitați, încă un tenor și două soprane, a declarat Ștefan Von Korch.

- Acum, urmează o serie de spectacole în luna februarie, luna iubirii, despre ce este vorba?

Da, într-adevăr, avem un spectacol denumit Chansons D’Amour alături de colega mea Cristina Maria Oltean cu care am fost și colegi de facultate și acest spectacol va avea loc în data de trei februarie la Sala Dales și în unsprezece februarie la Iași, a declarat Ștefan Von Korch.

- Cum vezi tu acest spectacol Chansons D’Amour?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

E un spectacol lin de muzică de dragoste și cred că asta îl face special, pentru că acest sentiment de dragoste care ar trebui să ne acompanieze în fiecare zi vrem să-l evocăm și să îl prezentăm publicului larg, a declarat Ștefan Von Korch.

- Vorbim despre luna iubirii, tu cum stai cu dragostea? Există cineva în viața ta care ți-a furat inima?

În momentul de față nu există cineva așa de important în viața mea, dar cunosc acest sentiment și este un sentiment foarte nobil și frumos, dar în momentul de față nu este cineva, a declarat Ștefan Von Korch.

- Bănuiesc că ai un program foarte încărcat

Într-adevăr, este încărcat, mai ales cu deplasări. Tot timpul sunt pe drumuri și asta este un pic mai dificil, a declarat Ștefan Von Korch.

- Cum ar trebui să arate partenera ideală pentru tine?

Cred că pot spune cu siguranță că nu am un stil de viață mai diferit decât alți oameni, doar atât, că sunt mai mult pe drum, dar în viața de zi cu zi sunt un om destul de normal, a declarat Ștefan Von Korch.

- Ai întâmpinat piedici în calea iubirii tocmai pentru că ai un program încărcat?

Nu, din contră, am avut chiar avantaje din punct acesta de vedere pentru că deplasându-mă, am avut ocazia să mi duc partenera în diferite deplasări și astfel, eu cântând, ea putea să se bucure de timpul liber dincolo deci nu este un program care pe mine mă încurcă, a declarat Ștefan Von Korch.

- Spuneai mai devreme, sunt un om simplu om. Ai trecut prin bucurii și dezamăgiri, îți amintești de cea mai grea perioadă din viața ta sau ți s-a pus vreodată piedici în calea dezvoltării tale în carieră?

Întotdeauna cred că există cumva un sentiment care avea piedici din anumite puncte de vedere, dar eu mă consider destul de norocos și având în vedere că repertorul meu este un pic mai diferit, nu am avut, nu cred că am avut aceste piedici mulțumesc lui Dumnezeu, a declarat Ștefan Von Korch.

- Ne întoarcem la China, au fost 25 de orașe. Ai avut timp să vizitezi sau a trebuit să repeți?

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Am repetat în fiecare zi, înainte de fiecare concert s-a repetat pentru a proba sala, acustica și așa, dar am avut și timp liber pe care l-am petrecut mai mult pe drum, dar am și vizitat anumite locuri foarte, foarte deosebite, dar nu pot să spun că am fost foarte, foarte liber, a declarat Ștefan Von Korch.

- Te-ai mai întoarce în China pentru vacanță?

Da, cu siguranță, a declarat Ștefan Von Korch.

- Care este orașul care te-a impresionat? Cel în care ai avut spectacol?

Cred că cel mai impresionant a fost Xian, unde am avut o sală de trei mii de locuri, foarte frumoasă și aranjată din punct de vedere arhitectural și cu o sonoritate deosebită, aș fi spus că e nevoie de microfoane pentru a se pentru a fi auzită într-o astfel de sală, dar a fost atât de bine structurată încât cred că și șoaptele se auzeau până în capăt, a declarat Ștefan Von Korch.

- Alte proiecte de viitor în afară de cele despre care deja mi-ai vorbit?

După acest proiect, Chansons D’Amour, voi pleca tot alături de Cristina Maria Oltean în Serbia, unde voi avea ocazia să cânt alături de opera de acolo și filarmonica, într-un proiect cu totul și cu totul special. Sunt niște lucrări proaspăt compuse și asta dorim, să le prezentăm publicului de acolo, a declarat Ștefan Von Korch.

Citește și: VIDEO- Zile de petrecere pentru Ionică Ardeleanu. Clipe unice petrecute în familia artistului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si