Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Taximetristii reactioneaza dupa ce Guvernul si Uber s-au inteles

Dupa un razboi inutil, presarat cu amenzi usturatoare, soferii care fac ride-sharing vor fi lasati in pace, dar cu anumite conditii: sa aiba case de marcat, spune Guvernul, si - printre altele - atestate de profesionisti. In functie de cati soferi parteneri are fiecare, Uber, Bolt si Clever vor plati taxe la stat. Vestea nu le-a picat deloc bine taximetristilor.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Amenda data in urma cu o saptamana unui sofer UBER a fost inceputul unei vanatori: sanctiunile au curs in Bucuresti, iar in orasele unde nu s-au aplicat, taximetristii au facut scandal.

Acum, cand jumatate dintre soferii care fac ride-sharing au renuntat sa mai iasa in trafic si, in consecinta, pretul curselor s-a triplat, guvernul e gata sa repare efectele ordonantei care a instaurat haosul. Premierul a anuntat, intr-o sedinta de guvern, ca va reglementa serviciul de ride-sharing:

Noile reguli ii obliga pe soferi care fac taximetrie alternativa sa aiba, pe langa actele pe care le detin deja, atestate de profesionisti si case de marcat pentru plata in numerar a curselor.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Soferii de Uber, vanati de taximetristi sub acoperire

In plus, masinile trebuie sa aiba o vechime de pana in 15 ani si sa fie inscrise in aplicatii pe baza unor contracte de comodat, adica de folosinta temporara, nu doar de leasing sau de proprietate.

Ca sa functioneze, aplicatiile UBER, CLEVER si BOLT au nevoie de autorizatie de la Ministerul Comunicatiilor si in functie de numarul soferilor care le folosesc, sa plateasca taxe la stat! Desi unele conditii ii pun in dificultate, reprezentantii firmelor de ride-sharing se declara multumiti.

Daca unii taximetristi flutura steagul alb, altii sunt mai suparati ca niciodata! Modificarea textului de lege nu le rezolva nemultumirea.

Citeste si: VIDEO| Marturia unui taximetrist in plin razboi anti-Uber: „Mergea prost si inainte!”

Taximetrist: Nu ar fi trebuit sa fie reglementati. Nu ar fi trebuit. Pentru ca taxiul e taxi. Adica oricine are o masina de 15 ani sau cum e legea, gata iese si face taxi acuma, ride sharing.

ANCA GHERLE- reprezentant aplicatie ride sharing: Ei ar trebui sa lupte si sa modfice anumite lucruri in legea taximetriei, nu sa mearga pe partea celalalta, sa instituie un monopol si sa impuna niste reguli restrictive si celorlalti.

Ei nu vor avea tarife mai mari sau servicii mai de calitate daca incearca sa traga in jos toata industria de transport.

Cel mai probabil, textul de lege va sta in dezbatere publica doua saptamani, iar apoi va fi votat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI