Toate instituțiile din oraș, școala, poșta dar și întreaga populație stau în aceeași clădire. Nu e un film SF, ci realitatea unei comunități din Alaska. Un bloc uriaș îi găzduiește pe toți, copiii merg la cursuri la subsol, iar două apartamente sunt ținute pe post de magazine, a transmis Simona Pătruleasa.

Tot orașul stă într-o clădire

Priviți acest bloc.

Are 14 etaje și 196 de apartamente. Până aici, nimic spectaculos. Însă această clădire banală găzduiește un oraș întreg, Whitter. De la oameni, la instituții și chiar magazine, toate sunt organizate perfect pe fiecare etaj.

,,În altă zonă de la parter avem o spălătorie. Oamenii își pot spăla hainele după ce plătesc o mică taxă, își pot cumpăra băuturi și snacks-uri cât așteaptă să se termine programul mașinii. Pot chiar să scoată bani de la bancă sau să facă tranzacții la acest bancomat''.

Tot aici există un birou notarial, o biserică  și un sediu de poliție.

,,Vedeți camere de supraveghere la toate etajele clădirii. De fapt, nu se întâmplă nicio crimă aici, cu excepția unor mici infracțiuni. Uneori se mai fură sau vecinii se ceartă între ei''.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Nici educația nu e neglijată în clădirea oraș din Whittier. Copiii ajung la cursuri printr-un tunel pe sub clădire și pot merge chiar în pijamale.

Citește și: VIDEO- Un întreg oraș locuiește într-o clădire de 14 etaje. Cum s-a ajuns în această situație?

Profesorii le gătesc aici mâncarea copiilor și mănâncă împreună.

Sunt în jur de 350 de suflete care locuiesc cu toții sub același acoperiș.

Au ajuns să stea astfel în anii 70, din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Și-au dat seama că e mai eficient dacă locuiesc toți laolaltă.

,,Simți că ești vecin cu toată lumea. Cât e chiria aici? Pentru o cameră, 700 de dolari, pentru două camere, 1000 și pentru trei camere 1200. Prețul include toate utilitățile'', a spus un chiriaș.

Orașul din clădire poate fi și vizitat la etajul superior apartamentele se închiriază în regim hotelier pentru curioșii care vor să trăiască altfel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si