Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Tradiții în Vinerea Mare. Ce nu este bine să facem în această zi importantă? Toți creștin ortodocșii trebuie să știe acest lucru

Pentru credincioși, Vinerea Mare este o zi importantă. Iată ce nu este bine să facem în această zi!

Redactia Stirile Kanal D,

Tradiții în Vinerea Mare [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor, așa cum este cunoscută în popor, este o zi importantă pentru credincioși. Azi nu se fac treburi prin casă și se vopsesc ouăle pentru masa de Paște. Colega mea Larisa Rațiu este chiar acum la Mânăstirea Cașin și vorbim despre semnificațiile zilei de astăzi, a transmis Cristina Dorobanțu. 

Tradiții în Vinerea Mare

Larisa Rațiu- Suntem chiar acum la mănăstirea Cașin din București, iar alături de mine este preotul Gabriel Cazacu, care ne va spune mai multe informații despre această zi. Bună dimineața și vă mulțumesc că sunteți alături de noi.

Binecuvântăm pe cei de acasă!

Citește și: Minune înainte de Paște! Un preot și-a recăpătat mobilitatea, după ce ani buni a fost paralizat. Cum a fost posibil una ca asta: ”Dumnezeu te-a operat, nu eu!"

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: Se cere interzicerea Cybertruck pe drumurile din Europa. Mașinile lui Elon Musk sunt „periculoase” și „prea ascuțite”- antena3.ro

Larisa Rațiu- În primul rând, vă rog să ne spuneți care este semnificația zilei, ce trebuie să știm despre Vinerea Mare?

Gabriel Cazacu- Dragii mei, ne aflăm în cea mai tristă zi pentru istoria mântuirii neamului românesc, pentru că astăzi, în Vinerea cea Mare, suntem implicați în acest proces în care mântuitorul Iisus Hristos va fi răstignit pe cruce și va muri pentru păcatele noastre. De aceea, noi în toate vinerile de peste ani postim și ne rugăm bunului Dumnezeu să ne ierte pentru această neputință a noastră omenească. Este o zi de post, cei care pot și au posibilitatea ajunează sau beau doar apă, astăzi, pe toată durata zilei.

Este o zi în care spovedim, împărtășim, venim la sfânta Biserică. Se presupune că toate cele ale casei s-au agonisit până acum și am rostuit toate treburile în bucătărie și de acum închidem cuptorul de la aragaz și pornim flacăra credinței, inimile noastre și fiecare dintre noi suntem mai buni astăzi.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Câți copii are, de fapt, Valeriu Gheorghiță din mariajul cu fosta soție, Cristina? Cât plătește pensie alimentară actualul soț al Monicăi Bîrlădeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Se cere interzicerea Cybertruck pe drumurile din Europa. Mașinile lui Elon Musk sunt „periculoase” și „prea ascuțite”- antena3.ro

O tăcere specială, o liniște specială se așterne peste lume și fiecare venim la Sfânta Biserică, facem o faptă bună, nu e prea târziu. Iată în jurul nostru, mulți credincioși. Ne bucură foarte mult faptul că sunt familii întregi, care vin astăzi și este această succesiune frumoasă, bunici ,părinți și nepoți, care vin la sfânta biserică și așteaptă cu multe liniște în suflet să se spovedească, adică să-și curețe haina sufletului și să devină mai buni.

Această stare de cuvioșie și de cumințenie sufletească se prelungește, dragii mei, până mâine noapte, când noi în miez de noapte vom veni să luăm lumina, care vine de la Ierusalim și în acest an, și mulțumim autorităților bisericești de la Patriarhie, care  fac acest efort în fiecare an și ne bucurăm de această binecuvântare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI