Update: Prefectura din Marsilia a anunţat că 35 de persoane au fost rănite în violenţele de sâmbătă din oraşul francez, patru persoane fiind în stare gravă, informează La Provence. Majoritatea răniţilor au părăsit deja spitalele în care au primit îngrijiri. Pe de altă parte, pe reţelele de socializare s-a scris că un suporter englez ar fi fost împins şi ucis la metroul din Marsilia, informaţie dezminţită de autorităţi.

Prefectura a precizat că de la metro au fost evacuată o persoană, însă aceasta este de naţionalitate franceză şi în prezent este în spital.

Suporterul englez aflat în starea cea mai gravă a fost lovit cu bare de metal în cap.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a condamnat într-un comunicat "comportamentul iresponsabil şi deliberat al pseudo-suporterilor a căror singură motivaţie este să tulbure ordinea publică". El a menţionat că un cetăţean britanic a fost rănit grav.

Şi UEFA a condamnat violenţele, precizând că oameni precum cei implicaţi în incidente "nu au ce căuta în fotbal".



Numeroşi suporteri englezi, ruşi şi francezi s-au bătut, sâmbătă, în zona Portului Vechi din Marsilia. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Şase persoane au fost arestate.

Incidente au avut loc şi în afara stadionului Velodrome, unde forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi un tun de apă pentru a-i despărţi pe suporterii ruşi şi englezi care se băteau între ei.

Suporterii au fost tensionaţi şi în incinta stadionului, fanii englezi fluierând atunci când s-a intonat imnul Rusiei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si