Virginia este supraviețuitoarea celui mai grav accident rutier din istoria României. La aproape 42 de ani de la teribila tragedie în care și-ar fi pierdut viața peste 60 de persoane, bătrâna își spune cutremurătoarea poveste. Accidentul rutier a avut loc la Huțani. Românca a fost aruncată printre zeci de morți, dar a înviat chiar la morgă.

Citeste si: Accident grav în Pitești. Cinci persoane au fost rănite dintre care patru sunt cetățeni străini

Românca a trecut prin clipe de coșmar. În urmă cu 41 de ani și-a văzut moartea cu ochii. Femeia a mărturisit acum cum a ajuns să fie adusă la morgă, după ce a fost aruncată printre zeci de cadavre.

Femeia care a supraviețuit miraculos dintr-un tragic accident rutier

Acum Virginia Varvarei este pensionară. Ea duce o viață liniștită și este fericită. În 1980, însă ea a trăit o tragedie imensă. Într-un interviu pentru Botoșăneanul, femeia a povestit tot ceea ce i s-a interzis să spună la acea vreme.

În urmă cu 41 de ani, într-o dimineață de iunie, ea s-a grăbit să prindă autobuzul pentru a merge la Botoșani, iar mai apoi la Coțușca. În acel loc o așteptau părinții săi. Femeia și-a dorit să prind cursa de 5 dimineața, dar nu a reușit și așa a ajuns în „autobuzul morții”.

Virginia susține că autobuzul era plin de oameni în momentul tragediei. Peste 80 de persoane ar fi fost înghesuite într-un autobuz cu 33 de locuri.

Citeste si: VIDEO| Un adolescent a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină de Poliție

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autobuzul a ajuns pe pod, iar un cauciuc al mijlocului de transport a explodat, iar șoferul a pierdut controlul și vehiculul a ajuns în apă. Virginia s-a ales cu multiple răni și a leșinat după atâta apă înghițită. Victima a fost aruncată într-o basculantă, alături de zeci de cadavre și așa a mers până la morga Spitalului Județean, unde a arătat semne vitale când cadavrele erau spălate cu furtunul.

„Fetița mea îmi spunea: mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?”, povestește Virginia Varvarei.

În prezent, la vârsta de 76 de ani, doamna Vica, așa cu îi spun apropiații, rememorează ziua fatidică în care și-au pierdut viața zeci de persoane.

„Era un zgomot infernal, fiecare se prindea unul de celălalt. Nu puteai să ieși. Și pe mine mă prindea cineva de mână. A văzut că înotam ca să pot să ies la mal, deși nu știam despre ce este vorba, nu îmi puteam da seama bine, am ieșit totuși. Băiatul acela m-a scos, că mi-a spus după aceea.(...)
De haine mi-a spus că m-a tras. A intrat și el un pic, dar nu aveai cum să te salvezi dacă nu știați un pic să dai din mâini și să îți ții respirația.

A fost foarte, foarte, foarte... Încărcau morții în basculantă, îi duceau la morgă.(...) acolo m-au încărcat și pe mine. Mi-au spus după aceea cumnatul meu, Dumnezeu să-l ierte, că s-au mobilizat toți medicii care nu erau de gardă. Era duminică după-amiază de acum... Mi-a spus cum a reușit să mă găsească.(...) La morgă mă dusese și pe mine. Și când spăla cu furtunul mâlul acela, am făcut o mișcare și atunci m-au dus la reanimare. Mi-au făcut spălături stomacale că înghițisem nămol. A fost foarte, foarte trist, dar a dat Dumnezeu și am ieșit ca să îmi văd fetița.”, a dezvăluit Virginia Varvarei.

Virginia a fost cenzurată și nu a putut povesti ce a trăit

Miliția nu i-a permis româncei să vorbească despre accident. După teribilul accident, femeia a stat trei săptămâni în spital. Medicii i-au descoperit apoi un edem pulmonar și o comoție cerebrală. După o altă săptămână petrecută în spitalul din Iași și mai multe investigații, femeia a fost externată, dar a avut nevoie de mai multe concedii medicale.

Citeste si: Accident cu 3 morți în județul Ialomița

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„La reanimare am stat vreo trei-patru zile, după aceea m-au coborât la salon și am stat în spital două săptămâni. După aceea m-am dus la Iași pentru că am avut edem pulmonar acut și comoție cerebrală și a trebuit să fac investigații să vadă dacă nu am cheaguri de sânge. Și am mai stat și la Iași o săptămână internată. După aceea am venit acasă și am avut concedii medicale”, a mai explicat femeia.

În acea perioadă, oficialii nu au dorit ca tragedia să fie mediatizată și nu au permis supraviețuitorilor să vorbească despre ce s-a întâmplat. Virginiei i-a spus chiar unul dintre milițienii care i-au luat declarații să nu mai povestească la cineva prin ce a trecut și ce s-a întâmplat la Huțani, „că nu interesează pe nimeni”.

În urma cumplitului accident numărul oficial al morților este de 48, însă pensionara a declarat că au fost peste 60 de persoane decedate.

Citeste si: Ștefania a murit într-un grav accident de mașină, în Buzău! Tânăra s-a stins în brațele tatălui ei, pompier SMURD: „Este fata mea”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si