Cercetătorii austrieci au reuşit, după aproape un an de pandemie, să realizeze prima fotografie 3D a SARS-CoV-2. Până acum au fost publicate doar reprezentări grafice ale virusului, potrivit Deutsche Welle.

Citeste si: Coronavirusul mutant din Africa de Sud îi îngrijorează pe medici. "Nu au dezvoltat anticorpii necesari"

Datorită unui studiu recent al companiei Nanographic, o filială a Universităţii Tehnice din Viena, poate fi văzută prima imagine 3D a coronavirusului realizată după mostre îngheţate, scrie La Vanguardia.

Citeste si: Cât timp te protejează, de fapt, vaccinul anti-COVID

Prima imagine 3D cu virusul Sars-cov-2

Până în prezent, toate imaginile agentului patogen care au fost distribuite erau animaţii pe computer, bazate pe estimări tehnice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record- wowbiz.ro

Pentru pregătirea primului instantaneu, cercetătorii s-au folosit de particule extrase la Universitatea Tsinghua din Beijing, China, tratate prin tehnici de microscop crioelectronic şi digitalizarea ulterioară a acestuia.

Citeste si: 38.338 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, în ultimele 24 de ore

virusul covid-19 3D
Imagine 3D cu Virusul Covid.[Sursa foto: news.ro]

Nanographic speră ca aceste imagini să ajute cercetătorii să înţeleagă cum funcţionează virusul. "Contribuţia noastră la acest proiect a fost să oferim un proces digital care să proceseze imaginea pentru a vizualiza modelul cât mai clar".

Citeste si: OMS face anunțul teribil! Noile tulpini ale COVID-19, depistate în zeci de țări


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si