Close sidebar
Close sidebar

Virusul Zika ar putea deveni o amenintare si pentru Romania

Virusul Zika ar putea deveni o amenintare si pentru Romania, avertizeaza Centrul European pentru prevenirea Controlului Epidemiilor, precizand ca specia de tantari care transmit boala au fost descoperiti si in Marea Neagra.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Epidemiilor (ECDPC) a anuntat ca exista un risc moderat ca virsul Zika sa apara in numeroase tari, precum Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Malta, Monaco, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Spania, Elveţia, Turcia şi Vatican, inclusiv in Romania, din cauza incalzirii vremii, informeaza Mediafax. Recent, astfel de tantari au fost descoperiti in nord-vestul Marii Negre, in Olanda si pe Insula Madeira (Portugalia).

In 2016, in America de Sud ar putea fi  trei-patru milioane de cazuri. sustine Oragnizatia Mondiala a Sanatatii, precizand ca de la depistarea bolii pentru prima data, in luna mai 2015, virsusul s-a raspandit in peste 20 de tari.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI