In articol:
- Cherhanalele au fost luate cu asalt de turiști
- La orele prânzului, restaurantele erau pline de turiști
Temperaturile de peste 15 grade i-au adus pe turiști pe litoralul românesc. Mulți au ales să meargă la cherhanale, încă de la deschidere, pentru a se bucura d e diferite gustări. De la platouri cu icre, calamar, midii pane și pește afumat, apoi apetitutul clienților s-a deschis și pentru ciorbele pescărești.
Citește și: VIDEO- Vita Black Angus, pe placul românilor
Cherhanalele au fost luate cu asalt de turiști
Reporter: ”Ce v-ați comandat?”
Turist: ”Storceag. Am mâncat și săptămâna trecută, este bun și foarte bine făcut.”
Românii nu au putut să plece fără să mânănce ciorbă. Bucătarii au pregătit oale întregi, pentru a ajunge la toți doritorii.
Bucătar: ”Am pregătit 100 de litri de borș de pește, 50 de litri de perișoare din carne de pește, storceagul din sturion 50 de litri și saramura dobrogeană 40 de litri.”
La orele prânzului, restaurantele erau pline de turiști
La felul doi, scrumbia a fost vedeta. Pe plită sau prăjită, asezonată cu mujdei, lămâie și nelipsita mămăliguța. Nici crapul de baltă nu a lipsit de pe mese.
Reporter: ”Ce ați comandat?”
Turist: ”Crap prăjit, care e specialitatea casei, noi pentru asta venim.”
Pentru a gusta aceste preparate, majoritatea turiștilor au fost nevoiți să aștepte cu orele pentru o masă liberă.