Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă
Zacuscă de vinete cu gogoșari. Toamna este momentul perfect pentru a prepara zacusca de vinete pentru cămara de iarnă. Vă prezentăm o rețetă simplă de zacuscă!
Iată o rețeta tradiţională de zacuscă de vinete cu gogoșari!
Citeste si: Cum se coc corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc vinete
Mai întâi, vinetele se coc pe flacara mare, se curata si se lasa la scurs intr-o sita, cel putin 3 ore, ideal este de seara pana dimineata.
După care ardeii spalati, curatati de seminte, taiati fasii pot fi trecuti, cruzi prin robot sau masina de tocat.
Ceapa, curatata si spalata, se trece prin robot sau masina de tocat si se pune pe foc impreuna cu uleiul, amestecandu-se cat mai des.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
La fel si morcovul si ardeiul se toaca si se adauga la ceapa. Se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, pana scade lichidul, apoi se mai adauga apa fierbinte, cate putin, pentru ca legumele sa fie inabusite, nu prajite.
Citeste si: Cea mai bună zacuscă de vinete. Află-i secretul
Cand legumele sunt bine patrunse, se adauga rosiile facute suc (date prin masina de suc) si se lasa la fiert, amestecand mereu, sa nu se lipeasca, pana cand sosul scade.
Mai apoi se adauga vinetele tocate, frunzele de dafin, o lingura de sare de bucatarie, ardei iute si piper proaspat macinat, dupa gust. Poftă buna!