In articol:
- Cum se prepară zacusca de vinete cu gogoșari?
- Zacuscă de vinete cu gogoșari. Ingrediente:
- Zacuscă de vinete cu gogoșari. Mod de preparare:
Iată o rețeta tradiţională de zacuscă de vinete cu gogoșari!
Cum se prepară zacusca de vinete cu gogoșari?
Zacuscă de vinete cu gogoșari. Ingrediente:
- vinete 6 kg
- ceapa 3 kg
- ardei capia rosii, gogosari sau ardei gras rosu- 3 kg
- rosii gbine coapte 3 kg
- ulei de floarea soarelui 500 ml
- 1-2 morcovi
- 2-3 frunze dafin
- sare
- 2-3 catei usturoi
- piper macinat, ardei iute
Citeste si: Cum se coc corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc vinete
Zacuscă de vinete cu gogoșari. Mod de preparare:
Mai întâi, vinetele se coc pe flacara mare, se curata si se lasa la scurs intr-o sita, cel putin 3 ore, ideal este de seara pana dimineata.
După care ardeii spalati, curatati de seminte, taiati fasii pot fi trecuti, cruzi prin robot sau masina de tocat.
Ceapa, curatata si spalata, se trece prin robot sau masina de tocat si se pune pe foc impreuna cu uleiul, amestecandu-se cat mai des.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
La fel si morcovul si ardeiul se toaca si se adauga la ceapa. Se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, pana scade lichidul, apoi se mai adauga apa fierbinte, cate putin, pentru ca legumele sa fie inabusite, nu prajite.
Citeste si: Cea mai bună zacuscă de vinete. Află-i secretul
Mai apoi se adauga vinetele tocate, frunzele de dafin, o lingura de sare de bucatarie, ardei iute si piper proaspat macinat, dupa gust. Poftă buna!