Close sidebar
Close sidebar

Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă

Zacuscă de vinete cu gogoșari. Toamna este momentul perfect pentru a prepara zacusca de vinete pentru cămara de iarnă. Vă prezentăm o rețetă simplă de zacuscă!

Alina Raducu,

Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Iată o rețeta tradiţională de zacuscă de vinete cu gogoșari!

Cum se prepară zacusca de vinete cu gogoșari?

Zacuscă de vinete cu gogoșari. Ingrediente: 

  • vinete 6 kg
  • ceapa 3 kg
  • ardei capia rosii, gogosari sau ardei gras rosu- 3 kg
  • rosii gbine coapte 3 kg
  • ulei de floarea soarelui 500 ml
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 frunze dafin
  • sare
  • 2-3 catei usturoi
  • piper macinat, ardei iute

Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă

Citeste si: Cum se coc corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc vinete

Zacuscă de vinete cu gogoșari. Mod de preparare:

Mai întâi, vinetele se coc pe flacara mare, se curata si se lasa la scurs intr-o sita, cel putin 3 ore, ideal este de seara pana dimineata.

După care ardeii spalati, curatati de seminte, taiati fasii pot fi trecuti, cruzi prin robot sau masina de tocat.

Ceapa, curatata si spalata, se trece prin robot sau masina de tocat si se pune pe foc impreuna cu uleiul, amestecandu-se cat mai des.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

La fel si morcovul si ardeiul se toaca si se adauga la ceapa. Se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, pana scade lichidul, apoi se mai adauga apa fierbinte, cate putin, pentru ca legumele sa fie inabusite, nu prajite.

Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă

Citeste si: Cea mai bună zacuscă de vinete. Află-i secretul

Cand legumele sunt bine patrunse, se adauga rosiile facute suc (date prin masina de suc) si se lasa la fiert, amestecand mereu, sa nu se lipeasca, pana cand sosul scade.

Mai apoi se adauga vinetele tocate, frunzele de dafin, o lingura de sare de bucatarie, ardei iute si piper proaspat macinat, dupa gust. Poftă buna!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI