Close sidebar
Close sidebar

Zeci de români angajaţi la un abator olandez au fost cazaţi la grămadă, printre gândaci şi mucegai, în Germania

În urma unor controale ale autorităţilor din Germania, în colaborare cu autorităţile olandeze, au fost scoase la iveală o serie de nereguli care vizează mai mulţi angajaţi români ai unui abator din Olanda.

Diana Bostan,

Condiții de cazare mizere pentru unii muncitori români din Germania.

[Sursa foto: istockphoto]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Şase clădiri din Geldern și Emmerich, Germania, au fost verificate pentru reglementări privind construcția, calitatea locuințelor, supraaglomerarea și igiena. Oamenii legii s-au confruntat cu situații groaznice în timpul descinderilor.

Muncitorii români trăiau în condiții greu de imaginat

Într-o singură clădire erau înghesuiţi patruzeci de oameni,  printre gândaci şi pereţi mucegăiţi. Pentru chirie, aceştia plăteau 100 de euro săptămânal, iar într-una dintre case, poliţiştii au descoperit chiar şi un cap de porc putrezit, potrivit De Gerlderlander.

Totul a fost făcut public weekendul trecut, în timpul raidurilor din oraşele Emmerik și Geldern. La acțiunile autorităților germane (poliție, pompieri, autorități fiscale și inspectoratul de sănătate publică), a participat și Inspectoratul Olandez al Muncii.

Cincizeci de persoane au fost descoperite în urma acțiunii, iar 21 de locuitori au fost imediat mutați. 

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Un român care și-a tăiat mâna în timp în încercarea să-și omoare partenera de viață a încasat despăgubiri de 17.500 de lire sterline

Oamenii legii au rămas șocați de ce au descoperit acolo

În aceste condiții trăiau muncitorii români care nu erau vorbitori de germană și care lucrau la abatoarele olandeze. Aceștia ar câștiga un salariu net lunar de 600 de euro.

Conform legislației olandeze, agențiile de ocupare a forței de muncă nu au voie să perceapă mai mult de 25 la sută din salariu pentru locuințe. 

Acest lucru nu se aplică însă dacă lucrează în Țările de Jos și locuiește în Germania. De asemenea, muncitorii trebuie să plătească transportul cu autobuzul până la locul de muncă.

În Germania a intrat recent în vigoare o nouă lege care prevede că proprietarii trebuie să anunțe municipalitatea despre persoana căreia îi închiriază locuinţa, dar și câte persoane  vor locui acolo.

Raidurile au fost efectuate pe baza acestei noi legi.

Citeste si: Viață de coșmar pentru fiul unei românce din Italia. Băiatul a fost forțat de tată să trăiască ani de zile printre schelete și cranii

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI