Close sidebar
Close sidebar

Zelenski anunță "o înaintare rapidă şi puternică" a armatei Ucrainei în sudul țării

Președintele Ucrainei, Voldimir Zelenski, spune că armata ucraineană desfăşoară o înaintare rapidă şi puternică în sudul ţării noastre - VIDEO

Sorin Negru,

Volodimir Zelenski vorbește despre "o înaintare rapidă şi puternică" a armatei Ucrainei

[Sursa foto: president.gov.ua]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă, în cel mai recent mesaj video adresat poporului său, că armata Ucrainei ”desfăşoară o înaintare destul de rapidă şi puternică în sudul ţării”.

Citeste si: Directorul CIA, în legătură cu un posibil atac nuclear: „Poate fi periculos și nesăbuit”

Zelenski spune că „zeci” de localităţi recuperate „în această săptămână” de la ruşi în regiunea de sud şi în est, potrivit President.gov.ua.

Câte localităţi au fost eliberate în regiunile anexate de Rusia

„Zeci de localităţi au fost eliberate chiar în această săptămână” în cele patru regiuni anexate la sfârşitul săptămânii trecute de Rusia, a declarat Volodimir Zelenski.

El a citat în special opt localităţi recuperate de forţele Kievului în regiunea Herson (sud), unde armata rusă s-a retras, conform hărţilor prezentate marţi de Ministerul rus al Apărării.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Hărţile prezentate de Moscova, în comparaţie cu cele din ziua precedentă, arată că forţele ruse au părăsit un număr mare de localităţi din regiunea Herson, în special Dudceanî de pe malul vestic al râului Nipru, în contextul în care armata ucraineană desfăşoară acolo o contraofensivă de mai multe săptămâni, cu slabe rezultate până în prezent.

Citeste si: Ce presupune mutarea submarinului nuclear al Rusiei

Harta regiunii Harkov (nord-est) arată că ruşii au părăsit aproape tot malul de est al râului Oskil, ultima zonă pe care o controlau încă în regiune.

Zelenski: „Militarii noştri nu se opresc"

„Militarii noştri nu se opresc. Este doar o chestiune de timp până îl vom alunga pe ocupant de pe toate pământurile noastre”, a dar asigurări şeful statului ucrainean.

Citeste si: Rusia pierde teren în regiunile anexate din Ucraina

Liderul de la Kiev i-a mai anunțat pe cetățenii săi că a semnat un decret care declară în mod oficial ca „imposibilă” perspectiva oricăror negocieri între Kiev şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dar lasă uşa deschisă pentru discuţii cu Rusia.

Citeste si: Vladimir Putin pregătește un test nuclear în Marea Neagră- surse

Rusia pierde teren în cele patru regiuni anexate

[Sursa foto: Twitter]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI