Close sidebar
Close sidebar

Ziua Drapelului. Ministerul Apararii explica semnificatia culorilor: albastru, galben si rosu

Ziua Drapelului Romaniei. Ministerul Apararii Nationale a sarbatorit simbolul national printr-o ceremonie publica de inaltare a Drapelului National in Piata Tricolorului din Bucuresti.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit Constitutiei Romaniei, Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.

Printr-o postare pe Facebook, Ministerul Apararii Nationale aminteste care este semnificatia culorilor care apar pe drapel.  

- Roşu – sângele înaintaşilor noştri care a botezat pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.

- Galben – exprimă bogăţia şi grandoarea ţării, prestigiu, virtute.

- Albastru – seninul cerului care ne binecuvântează ţara, seninul cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul sfânt al patriei.

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Cum să cumpăraţi cele mai ieftine bilete de avion. Care sunt zilele cu tarifele cele mai mici- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI