Statisticile pierderilor de vieți omenești în timpul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas sunt terifiante. Într-o lună de conflict armat, ca urmare a bombardamentelor făcute, Israelul a omorât peste 10.000 de civili, oameni nevinovați. Printre aceștia, mai mult de 4.000 sunt copii.

Potrivit studiilor realizate, războiul din Orientul Mijlociu, dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, este cel mai sângeros conflict armat de la Al Doilea Război Mondial.

Războiul Israel-Hamas a ucis peste 4.000 de copii

Războiul Israel-Hamas a ucis peste 4.000 de copii

[Sursa foto: istockphotos]

Din 10.000 de civili omorâți, mai mult de 4.000 sunt copii

Războiul dintre Israel și Hamas a început pe data de 7 octombrie 2023. Într-o lună de război, Israelul a omorât, în urma atacurilor împotriva grupării teroriste Hamas, din Fâșia Gaza, 10.000 de civili. Peste 4.000 dintre aceștia sunt copii.

Teroarea adusă asupra civililor din Fâșia Gaza este contestată de țările europene, care condamnă atrocitățile petrecute în război.

Ministrul de externe al Norvegiei a spus că Israel atacă, de fapt, civili, nu teroriști Hamas.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Israel a spus că atacurile făcute sunt ca să lupte cu Hamas, dar tot ce noi vedem este cum a omorât 10.000 de civili din Gaza", a declarat Ministrul de externe al Norvegiei.

Războiul Israel-Hamas: conflict mortal

Potrivit statisticilor realizate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), războiul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas a ucis 4.104 de copii. Zilnic, războiul ucide peste 100 de copii.

Din întreaga populație din Gaza, copii reprezintă 47%, potrivit aljazeera.ro.

Citește și: Ei sunt cei mai bogați lideri Hamas! Ce avere au liderii grupării teroriste Hamas, care a atacat Israelul?

Războiul Israel-Hamas: conflict mortal

Războiul Israel-Hamas: conflict mortal

[Sursa foto: istockphotos]

Comparând cele 33 de zile de război între Israel și Hamas, cu cele 623 de zile de război între Ucraina și Rusia se observă o diferență considerabilă în ceea ce privește mortalitatea copiilor.

În timp ce războiul Israel-Hamas a ucis 4.104 de copii, războiul Ucraina-Rusia a provocat moartea a 510 copii.

Situația devine mult mai îngrijorătoare dacă comparăm războiul dintre Israel și Hamas, cu războiul din Siria, care se desfășoară de 11 ani. În 11 ani de atacuri, în Siria, au fost uciși 12.000 de copi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si