In nordul Thailandei, au venit echipe si experti din Anglia, Statele Unite, Australia, China, Mynamar si Laos si impreuna cu autoritatile thailandeze fac eforturi uriase ca sa dea de urma copiilor care au ramas blocati in pestera uriasa impreuna cu antrenorul lor. Este o mobilizare uriasa, iar presa internationala scrie permanent informatii de la fata locului.

Este vorba despre 12 baieti cu varste cuprinse intre 11 si 16

ani, care au mers dupa antrenament in pestera Tham Luang, impreuna cu antrenorul lor de fotbal in varsta de 25 de ani. Grupul a fost surprins de ploile musonice care au blocat accesul in reteaua subterana ce se intinde pe mai multi kilometri.

S-au gasit bagaje si urme de palme ale copiilor la intrarea in pestera si de noua zile, peste o mie de oameni ii cauta pe baieti si pe antrenorul lor. Sperantele salvatorilor sunt ca grupul s-a refugiat pe un spatiu mai inalt din pestera si ca a gasit o sursa de apa curata de baut. Localnicii aduc ofrande si se roaga pentru vietile baietilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Echipe de scafandri au lucrat intreaga nospte pentru a intinde o balustrada din corzi in interiorul pesterii, acolo unde se crede ar ar fi grupul. Membri SEAL si scafandri suedezi si britanici au intervenit pentru a intinde alte corzi intre incaperi diferite din pestera, iar autoritatile thailandeze estimeaza ca grupul s-ar afla la 1,5 kilometri distanta de punctul de intersectie dintre alte doua incaperi.

Medicii spun ca baietii ar putea sa supravietuiasca fara mancare, insa nu si fara o sursa de apa curata pe care sa o poata bea.

sursa: reuters.com

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si