Mai multe hoteluri din Mamaia sunt rezervate în proporție de 95 la sută pentru weekendul următor. Numărul mare de tuștiși se simte chiar de astăzi, din prima zi a lunii august. La acest hotel de lux din nordul stațiunii Mamaia, ziua de luni s-a dovedit una de excepție.

Sejururile au o durată de 5 sau 6 zile

Silvia Vornic, manager hotel: "Astăzi este 100% adică avem cereri și din păcate nu le mai putem onora iar oaspeții aleg sa petreaca un sejur între 5 și 7 nopți la noi iar tarifele difera

in funcție de pachetul selectat. Între 250 euro și 50 euro pe noapte."

Pentru a evita aglomerația, tot mai mulți turiști preferă să-și înceapă vacanța de luni. Însă, nu întotdeauna planul făcut de acasă se potrivește cu ce găsesc la destinație.

Citeste si: Cozi kilometrice în vămi. La Calafat, șoferii au fost nevoiți să meargă pe contrasens

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ionuț Nedea: "Turiștii aleg să vină preponderent în ziua de luni la mare, așadar nu mai vin vinerea și sâmbătă cum eram învățați în anii precedenți. Caută hoteluri bune și servicii bune, în special hoteluri cu pachete integrate, de tip all inclusive sau cu servicii de masă și plajă. Probabil ca ne apropiem de 200.000."

Citeste si: Cei care fac glume despre biserică vor primi doi ani de închisoare. ÎPS Teodosie: „Libertatea de credință nu trebuie să fie batjocorită”

Sejururile rezervate pe litoralul românesc au o durată medie de 5 sau 6 zile. Puțini sunt cei care își permit să petreacă mai mult timp aici.

Prețurile au crescut cu 15%

Un studiu făcut de un site de rezervări online scoate la iveală că prețurile au crescut cu 15% pe litoral. Tariful mediu al unei camere duble este de 284 de lei pe noapte.

Scumpiri și mai însemnate s-au înregistrat la mâncare, arată același studiu.

Citeste si: Astrologie august 2022. Cele mai importante aspecte ale lunii

În Mamaia, hotelierii se laudă că au mă scăzut din prețuri tocmai pentru a atrage turiștii după ce luna trecută au dus lipsă de vizitatori. De asemenea, și taxa de parcare din stațiune a scăzut.

Citeste si: Bilanț Covid 19, 1 august 2022. Peste 5.200 de noi infectări

Dacă weekendul următor se va atinge ținta de 200.000 de turiști, va fi cea mai aglomerată perioadă din acest sezon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si