21 august 2023- Ziua Medicinei Militare. În fiecare an, la data 21 august, este sărbătorită Ziua Medicinei Militare.

La 21 august 1862, au fost înființate Corpul ofițerilor sanitari ai armatei și Direcția Generală a Serviciului Sanitar Român, printr-un Înalt decret domnesc. Așa a luat ființă organismul specializat pentru asigurarea păstrării sănătății efectivelor armatei române, pe timp de pace și război.

Spre deosebire de ramurile comune ale Medicinei, Medicina Militară vine cu riscuri mai puțin întâlnite, dar și cu aspecte diferite.

Citește și: Horoscop săptămânal 21 -27 august 2023. Fecioarele vor fi îndrumate din punct de vedere spiritual în această săptămână

21 august 2023- Ziua Medicinei Militare. Cinci lucruri interesante despre acest domeniu

Iată cinci lucruri interesante despre Medicina Militară.

21 august 2023 - Ziua Medicinei Militare. Cinci lucruri interesante despre acest domeniu

21 august 2023 - Ziua Medicinei Militare

[Sursa foto: medichub.ro]

1. Medicina Militară vine multe îndatoriri

Medicina Militară este interesantă și fascinantă pentru mulți oameni. Într-adevăr, ea este presărată cu surprize.

Spre exemplu, diversitatea problemelor cu care oamenii din acest domeniu se confruntă nu reprezintă un aspect foarte plăcut. Chiar și așa, pe plan profesional acest domeniu te poate dezvolta pentru că de-a lungul timpului te întâlnești cu provocări diferite cărora trebuie să le faci față, iar din ele poți învăța multe lucruri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

2. Oamenii din acest domeniu sunt onești și curajoși

Oamenii care lucrează în acest domeniu sunt diverși, iar tipologiile pe care le poți întâlni sunt multiple. Oamenii din acest domeniu sunt onești, curajoși și mai mereu aleg să pună binele patriei înaintea binelui personal. 

Medicii militari sunt pregătiți pentru situații extreme, de criză și pot lua decizii de ultim moment.

3. Legăturile pe care medicii militari le formează unii cu alții sunt speciale

Domeniul militar poate fi provocator, dar poate fi și o „a doua familie”. Oamenii care lucrează în acest domeniu leagă relații speciale, indiferent de funcția pe care o ocupă.

Medicul militar interacționează cu toate persoanele din secție și formează legături cu toată lumea. Astfel, există sentimentul de unitate și se formează o familie, iar spiritul de „toți pentru unul și unul pentru toți” este și el prezent!

Legăturile se formează încă din timpul facultății, deoarece studenții învață despre lucrul în echipă și buna colaborare.

4. Studenții au parte de o pregătire specială

Medicina Generală și Medicina Militară nu este unul și același lucru. Studenții de la ambele ramuri au parte de materii similare sau identice, însă pregătirea militară este un plus.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cei tineri care aleg să intre în acest domeniu sunt tratați diferit, în sensul în care ei sunt învățați să se descurce pe cont propriu și să fie rapizi și eficienți, să învețe să își organizeze timpul eficient, dar și să își dezvolte abilitățile fizice!

Citește și: VIDEO- Evenimente astrale majore. Ce înseamnă când Mercur este retrograd și cum sunt influențate zodiile

5. Medicii militari sunt capabili să improvizeze în situații critice

Așa cum am menționat anterior, Medicina Militară este diferită de cea generală. Condițiile sunt diferite, deși lucrurile învățate sunt similare.

Modul de acțiune este diferit pe front față de obișnuitul cabinet medical, iar medicii sunt diferiți din punct de vedere al cunoștințelor, dar și din punct de vedere al condițiilor.

De multe ori medicii militari sunt nevoiți să improvizeze și să se folosească de tot ceea ce au la momentul respectiv lângă ei pentru a salva o situație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si