29 de unități de învățământ din județul Constanța vor avea cursurile suspendate și marți, pe 28 noiembrie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța. 

Potrivit acestora, este vorba despre unitățile din mediul rural, în localitățile care au fost puternic afectate de viscol.

Cursurile sunt suspendate și marți, în unele localități din județul Constanța

Deși inițial s-a anunțat că începând cu ziua de marți elevii vor reveni înapoi în bănci, acest lucru nu este valabil și pentru cei care învață în unele localități din județul Constanța. 

„Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile înregistrate în această perioadă, dar şi problemele identificate prin comunicarea cu autorităţile locale şi judeţene, directorii din 29 de unităţi de învăţământ din judeţ au propus suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică şi în data de 28.11.2023.

Ca urmare a hotărârilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a aprobat suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică din judeţul Constanţa, precum şi în structurile acestora” , a transmis inspectorul şcolar general al IŞJ Constanţa, Sorin Mihai, potrivit news.ro

Citește și: Elevii din zonele afectate de viscol și ninsori se întorc la școală, de marți. Cum se vor recupera cursurile/ Anunțul făcut de Ministerul Educației

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

El a precizat că toate cele 29 de unități de învățământ se află în mediul rural, în localități ce au fost grav afectate de condițiile meteo extreme.

sala de clasa cursuri suspendate

De marți, 28 noiembrie, elevii care au stat acasă luni se vor reîntoarce în bănci.

[Sursa foto: Freepik]

Restul elevilor se întorc în bănci pe 28 noiembrie

În urma unei videoconferințe organizate de Ministerul Educației cu inspectorii școlari generali din județele afectate de ninsori și viscol s-a decis ca elevii să revină la școală începând cu marți, 28 noiembrie.

Este vorba despre județele Brăila, Călărași, Galați și Tulcea. Și elevii din Constanța vor reveni la școală de marți, cu excepția celor care învață în unitățile din localitățile puternic afectate de vremea rea.

În județele menționate, activitatea didactică cu prezență fizică a fost suspendată pe parcursul zilei de luni din cauza condițiilor meteo nefavorabile, potrivit hotărârii Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene și cu aprobarea Ministerului Educației.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Totodată, Ministerul Educației a solicitat inspectorilor școlari generali să monitorizeze situația la nivel județean. 

„În cazul în care vor exista unități de învățământ în care nu se pot asigura condițiile adecvate pentru desfășurarea activității didactice cu prezență fizică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile pot fi suspendate pe perioadă determinată, la solicitarea directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, cu informarea inspectorului școlar general, respectiv cu aprobarea inspectorului școlar general și informarea Ministerului Educației.

Vom comunica detalii pe tema eventualelor schimbări privind gradul de afectare a activității din unitățile de învățământ, dacă evoluția situației o va impune”  , se mai precizează în comunicat, potrivit edupedu.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si