"Sunt foarte bucuros că am reușit să investim în Sălaj, într-un singur an, echivalentul a ceea ce s-a realizat în 16 ani înainte să preiau mandatul. Această performanță este rezultatul eforturilor susținute și al muncii intense depuse în primii doi ani alături de colegii mei din CJ Sălaj. În 2024”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

"Este cea mai mare sumă pe care Consiliul Județean Sălaj a investit-o într-un an în proiecte de infrastructură rutieră, sănătate, învățământ, cultură și protecție socială.

În acest an au fost reabilitați și modernizați 106 km de drum județean, alți 100 de km fiind în execuție sau în diferite stadii premergătoare demarării lucrărilor. În domeniul sănătății, sunt în implementare proiecte în valoare totală de peste 45 milioane de lei, iar pentru alte trei proiecte CJ Sălaj a obținut finanțare europeană de 4 milioane de lei. De asemenea, în 2023, administrația județeană a susținut sportul și activitățile pentru tineret cu 4,25 milioane de lei, a asigurat 800.000 de lei pentru salvarea a 14 monumente istorice și 1,85 milioane de lei pentru asistența socială a vârstnicilor și a persoanelor vulnerabile", a adăugat oficialul.

Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj

Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj

Salaj este supranumit și perla ascunsă a Transilvaniei

Județul Sălaj este situat în inima Transilvaniei și este o regiune plină de istorie, cultură și peisaje naturale de o frumusețe rară. Deși mai puțin cunoscut comparativ cu alte regiuni ale țării, Sălajul oferă o combinație unică de atracții turistice, tradiții autentice și ospitalitate caldă.

Sălajul este o zonă cu o bogată moștenire istorică. Dovada acestui fapt sunt numeroasele situri arheologice, care atestă prezența omului încă din epoca neolitică. De-a lungul secolelor, regiunea a fost influențată de diverse culturi, de la daci și romani, până la maghiari și sași, fiecare lăsând în urma sa urme culturale și istorice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Dinu Iancu Salajanu

Interpretul de muzică populară Dinu Iancu Salajanu

[Sursa foto: Facebook]

Cine este Dinu Dinu Iancu Sălăjanu

Dinu Iancu Salajanu este un cantaret roman de muzica populara din zona Ardealului. Artistul pe numele său real Dinu Ianchis, s-a născut pe 2 iulie 1969 in Balan, judetul Salaj.

Drumul muzical al lui Dinu Iancu Salajanu a inceput cand fratele sau i-a cumparat un acordeon, iar la varsta de 16 ani a inceput sa cante. Nu a avut un indrumator, pur si simplu i-a placut muzica. A urmat Conservatorul, sectia canto clasic, la Facultatea de Muzica a Universitatii din Oradea.

De-a lungul timpului a detinut diverse funcții, precum cea de director al Casei de Cultura din Zalau sau de director al ansamblului de cantece si dansuri “Porolisum”. Cantaretul a sustinut concerte in toata lumea, atat in Europa cat si pe alte continente: a cantat in Germania, Olanda, Canada si multe altele pentru romanii din strainatate. Cat despre pasiunile sale, Dinu Iancu Salajanu spune ca iubeste vanatoarea si sportul. A practicat fotbal si atletism, dar nu de performanta.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

De ceva vreme, artistul cochetează și cu lumea politică, fiind în prezent președintele CJ Sălaj.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si