Close sidebar
Close sidebar

41,6 % din cheltuielile de consum ale romanilor sunt pentru consumul alimentar

Romanii continua sa cheltuie foarte mult pe mancare, potrivit unui studiu al Institutului NAtional de Statistica (INS).

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit unui material publicat de profit.ro, cheltuielile pentru consumul alimentar au deţinut, pe ansamblul gospodăriilor, o pondere de 41,6% din totalul cheltuielilor de consum, anul trecut, în scădere cu 1,8 puncte procentuale faţă de 2014, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS). "În anul 2015, cheltuielile pentru consumul alimentar au deţinut, pe ansamblul gospodăriilor, o pondere de 41,6% din totalul cheltuielilor de consum, în scădere cu 1,8 puncte procentuale faţă de anul 2014. În medie, pe ansamblul gospodăriilor, ponderea cheltuielilor pentru mărfuri nealimentare, în cheltuielile totale de consum, a fost de 31,5% (30,2% în anul 2014).

Amplitudinea variaţiei acestei ponderi pe categoriile de gospodării analizate, în funcţie de statutul ocupaţional al capului gospodăriei, a fost de 9,1 puncte procentuale, cea mai înaltă pondere înregistrându-se la gospodăriile de salariaţi (32,9%), iar cea mai scăzută la cele de şomeri (23,8%).
Cheltuielile pentru plata serviciilor deţin, în medie pe ansamblul gospodăriilor, o pondere de 26,9% în totalul cheltuielilor de consum, în creştere cu 0,5 puncte procentuale faţă de anul 2014"
, informează INS, citat de profit.ro.

Citeste si: Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI