Ziua Educației 2023. În fiecare an, pe data de 5 octombrie este sărbătorită Ziua Mondială a Educației.

5 octombrie 2023. Zi liberă pentru elevi, învățători și profesori

Sărbătoarea a luat naștere în anul 1994, cu scopul de a comemora semnarea Recomandării UNESCO/ OIM privind statutul profesorilor în anul 1966.

Citește și: Mesaje pentru învățători, profesori și elevi de Ziua Educației 2023

În această zi se pune accent pe promovarea educației, aprecierea implicării și devotamentului profesorilor. Ziua Internațională a Educației este diferită de Ziua Învățătorului, care este sărbătorită în România, anual, pe 5 iunie.

Pe 5 octombrie nu se vor desfășura ore de curs, iar elevii și cadrele didactice vor avea parte de o zi liberă. Această prevedere este inclusă în contractele de muncă ale profesorilor, și se regăsește și în ordinele referitoare la structura anului școlar 2023-2024.

Ziua Educației se sărbătorește în fiecare an, în peste 200 de țări, iar această zi este consacrată cadrelor didactice. Ziua de 5 octombrie le este dedicată profesorilor, învățătorilor și educatorilor din întreaga lume pentru că ei sunt cei care contribuie în mod esențial la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Totodată, aceștia joacă un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale. 

Perioadele de vacanță din anul școlar 2023-2024

În anul școlar 2023-2024 elevii vor avea 5 perioade de vacanță:

  • 28 octombrie 2023- 5 noiembrie 2023 (Vacanța de toamnă)
  • 23 decembrie 2023- 7 ianuarie 2024 (Vacanța de iarnă)
  • În perioada 12 februarie- 3 martie 2024 elevii vor avea o săptămână vacanță, iar aceasta va fi decisă de inspectoratele școlare județene
  • 27 aprilie- 7 mai 2024 (Vacanța de primăvară)
  • 22 iunie- 8 septembrie (Vacanța de vară)

Mesaje pentru învățători și profesori de Ziua Mondială a Educației

„Vă mulţumesc, stimaţi profesori, pentru munca nobilă, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru creşterea şi educarea tinerelor generaţii. La mulți ani de Ziua Educației!”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

„Astăzi este Ziua Profesorului! Felicitări, dragi profesori! Vă dorim să primiți plăcere de la munca voastră, să aveți energie și satisfacție de la rezultatele elevilor voștri! Să aveți timp suficient  pentru voi, să călătoriți prin lume și să împărtășiți impresii și cunoștințe valoroase cu elevii voștri!”.

„În spatele fiecărui om bogat sau sărac, celebru sau nu, se află un dascăl. Iar primul dascăl care ne sculptează caracterul şi sufletul este neîndoielnic, învăţătorul. La mulţi ani, doamnă profesoară!”.

„Doamna profesoară să aveţi parte de toată căldură omenirii, un ocean de sănătate şi toate florile lumii adunate în cel mai frumos buchet! La mulţi ani de Ziua Educației!”.

„Felicitări tuturor profesorilor cu prilejul Zilei Internaționale a Profesorului! Vă mulțumim pentru efort și dedicație, pentru cunoștințele pe care le oferiți fiecărui elev, pentru dăruirea voastră maximală. Vă

doresc multă sănătate, răbdare, roade frumoase în urma muncii dumneavoastră și fie ca totul în viața dumneavoastră să se aranjeze cu bine”.

Citește și: Tichete educaționale de 500 de lei pentru elevi și preșcolari. Cum poți obține banii de la stat

„Contribuția dumneavoastră la dezvoltarea personalităţii fiecărui copil este crucială. Aţi fost şi rămâneţi promotorii bunătăţii, demnităţii umane şi cei mai buni prieteni ai elevilor şi părinţilor. La mulți ani, doamnă învățătoare!”.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

„Iubită doamnă învățătoare, sunteți un exemplu minunat de bunătate și dăruire. Vă mulțumim pentru țoață înțelegerea și răbdarea pe care le arătați fiului nostru/fiicei noastre în fiecare zi!”.

„Primii ani din educația unui copil sunt esențiali, iar dumneavoastră ați știut exact cum să îi faceți să înflorească. Sunteți minunata! La mulți ani!”.

„Este o ocazie deosebită să vă aducem cele mai sincere şi frumoase urări de bine, sănătate, prosperitate dumnevoastră, cel care sunteţi atât de drag pentru fiecare dintre noi. La mulți ani de ziua învățătorului!”.

„Profesorii joacă un rol important în viața copiilor. Ei le îndrumă pașii spre un viitor măreț. Pentru asta și pentru toate sacrificiile făcute meritați un călduros la mulți ani!”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si