Conform unui studiu realizat de o mare companie de HR, exista profesii, e adevarat mai rare, unde tinerii cu calificare pot obtine venituri mari. In topul meseriilor de acest fel se afla: controlor trafic aerian, sudor argon, macaragiu, alpinist utilitar, grefier, sommelier. “Chiar daca nu este necesar sa ai studii suprioare, acestea sunt totusi meserii speciale, care presupun anumite cursuri si calificari. Pentru a ajunge controlor de trafic aerian, in afara examenului de admitere, unul foarte strict, urmeaza o perioada de formare profesionala, specifica acestui domeniu.

De asemenea, calificarile de macaragiu si sudor sunt dobandite in urma absolvirii unor scoli profesionale, iar pentru cele de grefieri si somelieri, sunt organizate cursuri de formare profesionala specifice”, a declara Raluca Penes, reprezentanta companiei Smartree, cea care a relaizat studiul, citat de Profit.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In ceea ce priveste venitul, un controlor de trafic aerian castiga circa 20.000 de lei/luna pentru incepatori, macaragii, sudorii specializati in argon si alpinistii utilitari castiga, in medie, intre 3.000 si 3.500 lei net/luna. Somelierii, in functie de competente si de nivelul de experienta, pot castiga in medie 4.500 lei net/luna, iar salariul unui grefier poate urca pana la 4.000 lei net/luna.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si