Vaccinul împotriva Antrax a fost autorizat joi în SUA de către Administrația pentru Alimente și Medicamente(FDA). Persoanele infectate cu bacteria ucigătoare Bacillus anthracis, au posibilitatea de a supraviețui în urma administrării noului vaccin.

Există remediu pentru Antrax

În SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente a aprobat vaccinul împotriva Antrax, denumit Cyfendus.

Vaccinul se pare că poate fi administrat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, care sunt suspecte că au avut contact cu bacteria sau sunt confirmate ca purtătoare a bacteriei Antrax.

Vaccinul se administrează în asociere cu medicația antibacteriană

Vaccinul se administrează în asociere cu medicația antibacteriană

[Sursa foto: Freepik]

Vaccinul se administrează în asociere cu medicația antibacteriană, potrivit companiei Emergent BioSolutions. Se pare că acest vaccin a fost folosit începând cu anul 2019, având autorizație de funcționare doar în situațiile de urgență.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Femeie din Bihor, diagnosticată cu febra Q, transmisă de animale

Antraxul poate ucide

Antraxul este o boală infecțioasă, provocată de bacteria Bacillus anthracis. De obicei, boala apare la animale, dar este transmisibilă prin contactul direct dintre sporul bacterian și tegumentul sau o leziune cutanată a unei persoane neinfectate.

Sporii de antrax devin imediat activi în momentul în care pătrund în noul organism.

Când se instalează, bacteria se răspândește rapid, se multiplică și produce toxine care duc la apariția Antraxului.

Antraxul apare sub forma unor ganglioni de culoare neagră la nivelul pielii, fiind cunoscut în poporul român și sub numele de "Buba Neagră". Detectată și tratată la timp, bacteria poate fi distrusă.

Antraxul este o boală infecțioasă, provocată de bacteria Bacillus anthracis

Antraxul este o boală infecțioasă, provocată de bacteria Bacillus anthracis

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Medicii au crezut că are o problemă digestivă, dar acesta era bolnav de cancer. Povestea băiatului de opt, încercat prea devreme de viață

Antrax în România

La începutul lunii iulie, trei persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași cu suspiciune de Antrax cutanat. Cei trei bărbați lucrau la o fermă de bovine și se pare că ar fi luat bacteria Bacillus anthracis în urma contactului cu animalele.

"S-a ridicat suspiciunea de Antrax cutanat, pacientul fiind transferat în cadrul spitalului nostru, unde s-a iniţiat imediat tratament şi a fost urmărit permanent membrul superior al pacientului. Din cauza faptului că edemul era în progresie accelerată, împreună cu medicul chirurg s-a luat decizia de a se interveni chirurgical", declara despre cazul celor trei bărbați Florin Roșu, managerul Spitalului de Boili Infecțioase din Iași.

Citește și: Visul Andreei s-a spulberat, la nici 19 ani. Aceasta suferă de o formă gravă de cancer. Tânăra își dorea să dea Bacalaureatul și să devină cel mai bun artist


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si