Cea mai în vârstă persoană din lume, călugărița franceză Sora Andre, a murit la 118 ani, informează Sky News.

Lucile Randon s-a alăturat ordinului creștin la vârsta de 41 de ani și a activat până la 108 ani, când s-a retras.

Care este secretul longevității călugăriței din Franța

Cea mai în vârstă persoană din lume, călugărița franceză sora Andre, a murit la în vârstă de 118 ani.

Casa de bătrâni la care se afla a confirmat știrea marți, după cum a informat agenția de presă Reuters.

Sora Andre a spus într-un interviu că „Numai Bunul Dumnezeu știe” secretul longevității ei. Femeia și-a petrecut aproape toată viața în rugăciune și post.

Citește și: Imagini incredibile în Chișinău! Mai mulți tineri și-au legat un prieten cu scoci de copac pentru a ajunge virali pe rețelele de socializare

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vorbind în 2021, când și-a sărbătorit 117 ani de naștere, sora Andre a spus că a încântat-o viața „atât de mult”, pentru că „i-a întâlnit pe toți cei pe care i-a iubit.

Sora Andre a trecut prin două războaie și două pandemii

Născută cu numele Lucile Randon în 1904, cu un deceniu înainte de începerea Primului Război Mondial, ea a luat numele de sora Andre când s-a alăturat unui ordin caritabil catolic în 1944, cu un an înainte de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ea a supraviețuit nu doar războaielor mondiale, dar și celor două crize globale de sănătate- gripa spaniolă în 1918 și, în ultimii ani, COVID-19.

Vorbind în timp ce și-a sărbătorit cea de-a 117-a aniversare în februarie 2021, în urma unei probleme de sănătate, sora Andre a spus că moartea nu o îngrijorează. „Nu, nu mi-a fost frică pentru că nu mi-a fost frică să mor”, a comentat ea.

Acea zi de naștere a fost marcată cu un tort și o rugăciune. „M-a încântat atât de mult. I-am întâlnit pe toți cei pe care i-am iubit și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi le-a dat. Îi mulțumesc lui Dumnezeu", a spus călugărița atunci.

Sora Andre a fost cea mai în vârstă persoană în viață din lume, conform listei World Supercentenarian Rankings List a Grupului de Cercetare în Gerontologie.

sora andre

Sora Andre: „Nu mi-a fost frică să mor”

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si