Aceasta este reteta folosita in restaurantele romanesti pentru o cioba de burta delicioasa. Un bucatar, care lucreaza intr-un restaurant celebru din Bucuresti, a dezvaluit care este ingredientul secret: usturoiul pus la fiert cu tot cu coaja.

"Pentru o oala de zece kilograme de ciorba de burta sunt necesare doua kilograme de oase de vita si trei kilograme de burta prefiarta", precizeaza bucatarul, pentru adevarul.ro.

Oasele se spala foarte bine si se pun la fiert alaturi de burta intreaga. in oala se adauga, rand pe rand, trei cepe spalate, curatate si usor crestate, doi morcovi curatati, o telina spalata si curatata si doua capatani de usturoi necojite.

"In felul asta este o aroma mai densa, mai puternica", spune specialistul. Toate acestea se lasa la fiert in jur de doua ore si jumatate, cel mult trei,

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

In acest timp, trebuie sa inlaturati spuma ce se ridica deasupra apei.

Dupa ce a fiert, zeama se strecoara, iar burta se separa de restul ingredientelor. Burta se taie in fasii. Jumatate din zeama fiarta se pune pe foc, iar cealalta la racit.

Pasul urmator este sa pregatiti o galetusa de smantana grasa, spargeti 15 oaua. Trebuie sa separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu smantana. Compozitia se adauga in zeama racita, treptat, apoi se pune la foc mic, in oala care a fiert.

Adaugati cateva linguri de otet si mujdei in oala de ciorba, adaugati burta taiata si gata. Pofta buna!

Sursa foto

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si