Drumul pana la Prislop este magnific, iar imediat cum ajungi la locul sfant esti cuprins de o liniste extraordinara. Este locul in care chiar Parintele a decis sa isi petreaca ultimii ani din viata. Aici a propavaduit, a pictat, a facut slujbe, iar acum, acest loc ii atrage pe oameni ca un magnet. "Venim acum la batranete sa ne rugam. Regretam ca nu l-am descoperit mai devreme.
Este o liniste superba"
, spun oamenii.

Aici, Arsenie Boca, a facut un izvor, unde mii de credinciosi vin sa beau apa. "L-am visat pe sfantul Parinte care mi-a zis ca trebuie sa am grija de Izvor. Atunci am mers acolo si de atunci il ingrijesc. Am facut o chilie, am aranjat lucrurile. Eu l-am intalnit pe Parintele Arsenie Boca in anii 70. M-a luat de mana si mi-a zis ca doi ani de zile sa nu fac copii. Nu l-am crezut si, la un an, fiul meu abia nascut s-a otravit cu pastile si a murit. De atunci, vin an de an aici", a spus cel care are grija de izvorul Parintelui Arsenie.

O maicuta care l-a cunoscut a vorbit deschis despre el. "Era bun, iertator si ne spunea sa ne rugam tot timpul.
Venea, statea de vorba cu tine si iti spunea si trecutul si viitorul. Era sfant"
, a povestit o maicuta.

Cat a trait Parintele Boca la Manastire a transformat-o intr-un colt de Rai. A adus cu carele de la Balci diverse care grecesti. El a vrut sa marcheze locul pentru ca de aceea a pus pietre din loc in loc.

Tot la Manastirea Brancoveanu exista si lacul in forma de inima, acolo unde Parintele Arsenie Boca se plimba pentru relaxare.


Echipa Asta-i Romania si-a continuat drumul catre Prislop, casa "Sfantului Ardealului", acolo unde oamenii cred ca este puntea dintre ei si Dumnezeu. "Este ceva care te impresioneaza, care te lasa fara cuvinte", spun credinciosii care vin aici.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Parintele Arsenie Boca a devenit in cativa ani cea mai emblematica figura ortodoxa. Peste 90% dintre romani au auzit sau stiu cine este Arsenie Boca. Lumea merge aici si crede ca Sfantul face minuni si nimeni nu vrea sa se abata de la credinta pentru ca el este "omul trecut la cele sfinte care le atinge si le vindeca inimile pline de pacate".

Trupul lui a fost deshumat de trei ori pana acum. Astea sunt lucrurile pe care putini le stiu, dar despre care preotii de acolo vorbesc.

Parerile sunt impartite in doua, in oamenii car eil vad doar ca un fenomen de masa si altii care considera ca este apogeul credintei. Toata lumea pleaca de acasa cu sufletul curat mergand sa iti cauti alinare pentru problemele sufletesti sau trupesti.
Toti au auzit povesti si toti cred ca acolo vor gasi izbavirea.

Desi urcusul este greu, pare ca o incercare pusa in calea credintei. Aici, sus, cat vezi cu ochii, pe pajistea de langa Manastire e o parcare imensa, plina ochi.

Pe drum, tarabagii te intampina cu un balci de nedescris: tarabe cu mici, iconite, bratari sau te mai miri ce lucruri care se pot vinde si din care poti face bani.

Odata ajuns la mormanantul parintelui e nevoie de doar cateva secunde sa ii simti fiorul alinarii. Lacrimile ii napadesc pe cei mai multi dintre credinciosi. Sunt multi care cred in minunile lui si nu vor inceta sa vina aici, in locul considerat "sfant" de catre cei cu teama de Dumnezeu.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si