Pe lângă gustul dulce și plăcut, pomelo este consumat și datorită numeroaselor beneficii pe care le are pentru sănătate. Are doar 42 calorii la 100g pulpă. Este un stimulator digestiv ideal.

Adevărul despre pomelo: ce conține și cum trebuie consumat?

Pomelo este fructul nelipisit din dieta celor care aleg să urmeze un stil de viață sănătos. Specialiştii susţin că acest fruct are proprietăţi importante pentru organism, datorită conţinutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu.

Pomelo, a cărui denumire științifică e Citrus maxima sau Citrus grandis este originar din Asia de Sud-Est, arată ca un copăcel cu frunze lucioase, care poate atinge înălțimea de 7 metri. Frunzele sunt de un verde închis, cu un puf scurt pe ele. Florile sunt albe, puternic parfumate, cu diametrul de 2,5 cm.

Fructul pomelo seamănă foarte mult cu un grapefruit de culoare verde gălbui și are diametrul cuprins între 12 și 27 de centimetri și coaja groasă de 0,5-2,5 cm. Copacul de pomelo începe să producă fructe la aproximativ 4 ani de la plantare. Pomelo nu suportă deloc frigul.

Citeste si: Contraindicaţii Kiwi: Nu consumaţi acest fruct dacă suferiţi de această afecţiune!

Acest fruct, stimulează sistemul imunitar. Ajută în diverse boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulații. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pomelo are un conţinut ridicat de vitamine, iar acest lucru duce la reducerea şi dezvoltarea bacterilor din tractul urinar.  Este consumat frecvent și pentru previnirea sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor.

Mulți consideră că pomelo că ar fi o varietate de grapefruit, adevărul este că grapefruit-ul este un hibrid între soiuri de portocale și pomelo.

Citeste si: Ce sunt, de fapt, batoanele surimi? Multe persoane le cumpără şi nici nu ştiu ce conţin

Beneficiile fructului Pomelo

Pomelo conține multe vitamine, minerale și antioxidanți, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acest fruct conține vitamina C în cantitate mare, fiind un puternic antioxidant care stimulează imunitatea, care ajută la prevenirea deteriorării celulare a compușilor dăunători numiți radicali liberi.

De asemenea, acest fruct este bogat în alte vitamine și minerale, inclusiv potasiu, care ajută la reglarea echilibrului fluidelor și a tensiunii arteriale.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pomelo este bogat în fibre insolubile, ceea ce ajută la prevenirea constipației. Fibrele alimentare servesc, de asemenea, ca sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase din intestin.

În plus, pomelo mai conține și proteine ​​și fibre, ambele oferind senzația de sațietate pe termen lung. Atât alimentele care conțin proteine, cât și fibre ajută la inducerea sentimentelor de plenitudine. Astfel, este posibil să vă fie mai ușor să vă reduceți aportul de calorii și să pierdeți în greutate alegând aceste alimente.

Citeste si: Adevărul despre ridichea neagră cu miere. Ce efect are, de fapt, asupra organismului?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si