Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus”, a explicat medicul.

El a precizat, referitor la clorhexidină, că este lucru cert în documentele oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citeste si: VIDEO| Cozi uriașe la farmacii

”Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă, pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Un număr de 47 de cazuri de coronavirus au fost confirmate până acum în România. Miercuri au fost înregistrate cele mai multe cazuri, 18.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Medicul Adrian Streinu-Cercel, despre dezinfectanţii pentru protejarea de coronavirus: Spirtul medicinal nu este bun! Nu foloseşte la nimic!

Încă şase cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, astfel că numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 95.

Pacientul 90 este o femeie de 64 de ani din Neamţ, venită din Italia în 9 martie şi confirmată vineri cu coronavirus.

Al 91-lea caz este al unui copil de un an din Bacău, care a fost în contact cu mătuşa venită din Italia în 3 martie. Copilul a fost confirmat tot vineri, iar mătuşa este asimptomatică şi urmează să fie testată. 

Cazul 92 este o femeie de 41 de ani din Iaşi, care lucrează în Mureş şi a venit din Dubai în 8 martie. Ea face naveta Iaşi-Bucureşti, iar din 9 martie a mers la serviciu. Boala a debutat în 12 martie, fiind confirmată cu coronavirus vineri.

Citeste si: Simptomele coronavirusului apar in 5 zile

Cazul 93 este o altă femeie, în vârstă de 41 de ani din Iaşi, sosită din Franţa şi internată în Spitalul de boli infecţioase Iaşi vineri, confirmată în aceeaşi zi.

Cel de-al 94-lea caz este o femeie de 27 de ani din Caraş-Severin, sosită din Italia în 10 martie şi carantinată în Dâmboviţa, confirmată vineri.

Cazul 95 este un bărbat de 55 de ani din Caraş-Severin, venit din Italia, carantinat în Dâmboviţa şi confirmat tot vineri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si