”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolaţi la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paşte, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcţie de evoluţia contextului epidemiologic, să fie puşi în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituţionalizată dacă vin din zone unde există în circulaţie acest virus.

Deci, e văzând şi făcând ”, este mesajul transmis românilor din străinătate de către profesor doctor Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Citeste si: Epidemia de coronavirus, vinovată de prăbușiea unei mari companii aeriene britanice

Mesajul medicului Adrian Streinu-Cercel pentru românii din străinătate care vor să vină de Paşte în ţară: „Dacă nu au o nevoie anume să nu vină”

El a declarat la Medika TV că autorităţile române sunt pregătite să facă faţă valului de români care ar putea veni acasă de Paşte, iar controlul şi adoptarea măsurilor necesare în cazul lor se vor face ”cu calm” şi rigurozitate.

Citeste si: Guvernul italian a luat decizia: toate școlile vor fi închise pentru 10 zile din cauza coronavirusului

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mesajul medicului Adrian Streinu-Cercel

Citeste si: Copil de un an şi două luni, internat la Galaţi cu suspiciune de coronavirus

”Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poţi opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paşte, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior.

Dacă cineva îşi imaginează că nu avem acces la toate datele se înşeală, nu mai e nimic secret în această lume, în condiţii speciale avem acces la toate datele, e o problemă de sănătate publică la nivel global”, a adăugat profesorul Adrian Streinu Cercel.

Citeste si: Roman vindecat de Coronavirus. Raportul oficial: doi purtatori, 49 de persoane in carantina si 7893 izolati la domiciliu

Italia, unde se află o mare comunitate de români, este ţara cea mai afectată de coronavirus din Europa, cu 107 decese şi peste 3.000 de cazuri de îmbolnăvire.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si