Achiziționarea lemnelor, centralei termice, aerisirea sistemului de încălzire sau curățarea coșului de fum sunt cele mai importante activități care trebuie întreprinse pentru ca venirea sezonului rece să nu prindă pe nimeni pe nepregătite. Indiferent de sistemul de încălzire utilizat este necesară utilizarea unui cos de fum.

Acesta are rolul de a asigura buna funcționare a sobei, centralei termice, șemineului, etc, și de a evacua gazele care apar ca urmare a procesului de ardere a materialului utilizat pentru producerea căldurii.

Pentru ca sistemul de încălzire să fie funcțional nu este suficient ca soba, centrala termică, să fie funcțională ci este necesar ca și coșul de fum să fie în cea mai bună stare de utilizare. Căldura excesivă care trece prin acesta dar și gazele rezultate ca urmare a procesului de ardere afectează buna funcționare a coșului de fum.

Citeste si: Trucuri pentru amenajarea zonei de dining

Deteriorarea acestuia conduce la proasta funcționare a sistemului de încălzire, pierderi de căldură sau chiar la izbucnirea unui incendiu. Un procent foarte mare de incendii are drept cauză utilizarea unui coș de fum care din diferite motive nu mai corespunde din punct de vedere tehnic pentru a putea fi utilizat în cadrul unui sistem de încălzire. Pentru că nimeni nu vrea să treacă prin tragedia creată de apariția incendiului dar și pentru ca eficiența termică să fie sporită este necesară curățarea coșului de fum.

În cazul în care acesta se află într-o stare mult prea proastă pentru a mai putea fi utilizat după procesul de curățare, trebuie achiziționat un coș de fum premium.

Pentru că pe piață există o varietate foarte mare de firme care comercializează coșuri de fum este necesar ca achiziționarea acestuia să fie realizată doar după analizarea cât mai multor oferte. În acest sens, mediul online este un instrument foarte util pentru că permite analizarea în același timp a cât mai multor oferte.

Alegerea coșului de fum necesită atenție și respectarea anumitor detalii tehnice

Deși toate coșurile de fum arată la fel și fac același lucru asta nu înseamnă că, coșul de fum trebuie achiziționat la întâmplare. Există diferențe între tipurile de coșuri de fum existente pe piață ceea ce înseamnă că trebuie ales modelul de coș de fum care corespunde cel mai bine cu nevoile avute. Câteva dintre cele mai importante elemente care trebuie avute în vedere în momentul în care este necesară achiziționarea unui coș de fum sunt următoarele:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

1. Materialul din care este confecționat. Persoanele care trebuie să achiziționeze un coș de fum știu că inox-ul este cel mai potrivit material pentru realizarea coșului de fum. Ce nu știu multe dintre persoanele care sunt în căutarea unui coș de fum este faptul că există mai multe tipuri de inox. Sistemul de încălzire la care urmează să fie conectat coșul de fum trebuie avut în vedere în momentul în care se alege tipul de inox care trebuie să se regăsească într-un coș de fum premium.

Pentru a simplifica cât mai mult lucrurile trebuie știut faptul că un coș de fum confecționat dintr-un inox care are un nivel cat mai mare de puritate este alegerea ideală.

2. Eficiența transferului termic pe care o oferă. Pentru ca sistemul de încălzire să poată fi utilizat fără teama că la un moment dat există posibilitatea de a izbucni un incediu este

necesară achiziționarea unui coș de fum care oferă o eficiență termică ridicată. Acest aspect se poate identifica după grosimea materialului izolator utilizat în realizarea coșului de fum.

Citeste si: Cele mai frumoase și avantajoase tendințe de design în dormitor în 2021

3. Existența certificării. Vremurile în care coșurile de fum erau achiziționate de la persoane fizice care nu erau autorizate să desfășoare o astfel de activitate au apus de mulți ani de zile. Certificarea este unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie analizat pentru a putea realiza o achiziție eficientă și sigură. Deținerea unei certificări generale nu este suficient pentru ca, coșul de fum să fie utilizat. Acesta trebuie să dețină certificare specială pentru sistemul de încălzire la care urmează să fie conectat pentru a putea avea siguranța utilizării unui coș de fum eficient din toate punctele de vedere.

4. Temperatura maximă pe care o suportă coșul de fum. Pentru ca un coș de fum să fie util trebuie avut în vedere care este rezistența termică a acestuia. Acest aspect diferă în funcție de materialul din care este confecționat coșul de fum dar și în funcție de tipul de instalație termică la care urmează să fie montat acest accesoriu. Pentru a putea fi utilizat o perioadă cât mai lungă de timp se recomandă achiziționarea unui coș de fum care are o rezistență termică mai mare decât nivelul temperaturii degajată de către sistemul de încălzire.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Decorațiuni sofisticate în mișcare sunt noul trend pentru casă

5. Notorietatea brand-ului care stă în spatele creării coșului de fum. Aparent banal coșul de fum este un accesoriu foarte important pentru buna desfășurare a activităților casnice realizate pe parcursul anotimpului rece. Având în vedere acest aspect este clar că trebuie achiziționat un coș de fum premium. Un astfel de model nu poate fi realizat decât de către o firmă care se bucură de un nivel de apreciere foarte mare. De asemenea, experiența avută dar și calitatea instrumentelor și materialelor utilizate în procesul de realizare a coșului de fum influențează într-un mod pozitiv calitatea coșului de fum.

Ținând cont de informațiile prezentate în rândurile de mai sus dar și apelarea la o echipă de specialiști face ca achiziționarea unui coș de fum să fie o achiziție care se realizează într-un timp foarte scurt și care oferă tot confortul termic de care fiecare dintre noi are nevoie pe perioada sezonului rece.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si