Cu Eurespal au fost tratati inclusiv copiii de peste 2 ani. Si mai grav este ca autoritatile din Romania au reactionat cu intarziere. Medicii de familie au aflat despre aceasta problema de la colegi sau de pe retelele de socializare.

Citeste si: Alex avea 11 ani, dar a murit fulgerător! A ajuns în comă la spitalul din Slatina și în 45 de minute s-a stins! "Medicii nu au avut ce să îi facă! Au cerut ajutor, dar n-au primit!"

In urma cu 5 zile, producatorul medicamentului, care are sediul in Franta, a anuntat retragerea de pe piata a acestui produs. "Eurospalul se vinde in mod constant. In ultimele 6 luni am vandut aproximativ 160 de cutii de comprimate si 160 de compirmate sirop eurespal.", transmite o farmacista

Adica 160 de adulti si tot atatia copii s-au tratat cu acest medicament cumparat doar dintr-o farmacie. La nivelul intregii tari, consumatori sunt cu zecile de mii. "Au avut destul de multe reactii adverse, cardiace. Nu stiam de asta. Pai e un medicament foarte puternic", ne explica o farmacista despre motivul retragerii.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Producatorul a avut multe plangeri de la pacienti care au avut aritmii cardiace, adica un ritm neregulat de batai ale inimii sau palpitatii. Aritmia poate duce la pierderea constiintei sau chiar moarte subita.

Citeste si: Situatie halucinanta intr-o comuna din judetul Arges. Oamenii sunt nevoiți să facă echilibristică în timp ce își duc morții la groapă!

Daca unele farmacii au retras deja medicamentul, in altele exista inlocuitori care contin aceeasi substanta activa.

Medicii de familie sustin ca Agentia Nationala a Medicamentului nu i-a informat cu privirea la retragerea acestui produs.

Autoritatile romane au confirmat abia astazi decizia producatorului de a opri vanzarea Eurespal pana la finalizarea unor teste suplimentare de siguranta. "Este vorba despre o retragere a medicamentelor din toate tarile unde se comercializeaza medicamentul respectiv.", spun oficialii.

Citeste si: "Medicii mi-au dat un tratament nepotrivit, iar acum aștept să mor". Strigătul disperat al unei mame de pe patul de moarte care a căzut victima sistemului medical

Agentia europeana a medicamentului va decide peste doua zile daca acest produs va fi scos definitiv de pe piata.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si