Noua informare meteorologică de la ANM are ca interval de valabilitate perioada 9- 12 martie, iar fenomenele vizate sunt: vreme deosebit de rece și ger noaptea și dimineața, intensificări ale vântului.

Citeste si: Calendar ortodox 10 martie 2022. Sărbătoare mare joi

Potrivit avertizării ANM, în intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă.

Și în Capitală se anunță trei-patru zile de temperaturi foarte scăzute, sub limita înghețului.

Unde se anunță temperaturi de minus 18 grade

Meteorologii de la ANM transmit că va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest.

Citeste si: VIDEO| Prognoza meteo: Cum va fi vremea până la Paşte?

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade.

ANM: senzația de frig va fi amplificată de vântul puternic

Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45...55

km/h, iar senzația de frig va fi amplificată.

Citeste si: VIDEO| Vreme rece și ninsori în toată România

În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab.

Cum va fi vremea în București

ANM a emis și o prognoză specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 9 martie 2022 ora 10:00- 12 martie 2022 ora 10:00.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vremea va fi deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi de 1...4 grade, iar cele minime de -6...-4 grade, mai scăzute în zona periferică până în jur de -9 grade.

Cerul va prezenta înnorări și vor fi intervale în care va mai ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei de joi (10 martie).

Cum va arăta vremea până la Paște

Primăvara a început de scurt timp, însă aceasta nu a venit cu  temperaturile  la care ne așteptam, din contră, cu precipitații, vânt puternic și temperaturi scăzute.

La începutul lunii martie, vremea din Capitală a fost închisă, rece și, la fel ca în alte regiuni ale țării, s-au înregistrat ninsori.

Potrivit meteorologilor, acest scenariu este foarte posibil să continue și pe parcursul lunii aprilie.

Potrivit specialiștilor Accuweather, de la începutul și până la jumătatea lunii aprilie, încă se vor înregistra ninsori în unele regiuni ale țării, inclusiv în Capitală. Pe lângă ninsori, se vor înregistra, pe alocuri, și ploi, arată prognoza meteo.

Spre finalul lunii aprilie, temperaturile ar urma să semene cu cele cu care suntem obișnuiți în timpul primăverii, ajungând la valori normale, specifice acestei perioade.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si:  Meteo matinal 08.03.2022

La începutul lunii, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile vestice și nordice.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si