Potrivit amendamentelor aduse proiectului de lege, în raportul iniţial, din 26 aprilie, persoanele alese dupa 1992, de catre cetaţeni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect si liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, presedinţii si vicepresedinţii de consilii judeţene, care îndeplinesc condiţiile varstei standard de pensionare, ale varstei standard de pensionare redusa asa cum au fost prevazute în Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, sau cele prevazute de alte pensii speciale, au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizaţie lunara pentru limita de varsta, informeaza news.ro.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limita de varsta se acorda în limita a trei mandate, si se calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat, cu 0,55% din indemnizaţia bruta lunara aflata în plata. Pe perioada exercitarii unui nou mandat, plata indemnizaţiei pentru limita de varsta se suspenda, urmand a fi reluata la încetarea acestuia, în cuantumul recalculat prin valorificarea perioadei de mandat exercitate, cu respectarea limitei numarului de mandate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Indemnizaţia pentru limita de varsta se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza sau se indexeaza indemnizaţia bruta lunara a unui primar, viceprimar, presedinte si vicepresedinte de Consiliu Judeţean, aflat în exercitarea mandatului, cu aceeasi data.

Indemnizaţiile vor fi suportate din bugetele locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor din Capitala, ale judeţelor si municipiului Bucuresti.

Un alt amendament adoptat prevede ca primarii, viceprimarii, presedinţii si vicepresedinţii de Consilii Judeţene care au fost si parlamentari trebuie sa opteze pentru una din cele doua pensii speciale.

Legea ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si