„Noi nu încurajăm- şi au fost evaluaţi managerii câtorva spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii- în niciun fel ascunderea acestor infecţii. Dimpotrivă, vrem să ştim realitatea. Sunt manageri care performează foarte bine şi raportează 5%- 6% proporţii de infecţii”, a spus Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății cere spitalelor să raporteze infecțiile nosocomiale

”În indicatorii lor de performanţă nu există niciun fel de sancţiuni pentru raportarea acestor infecţii.

Chiar ne gândeam, discutam cu doamna Adriana Pistol, dacă nu ar fi util să includem în cadrul acestor indicatori de performanţă un prag limită minim care este acceptabil pentru raportarea acestor infecţii.(...) Nu ne gândim la sancţiuni. Există deja reglementări privind neraportarea bolilor transmisibile în general. Dar între bolile transmisibile sunt şi infecţiile asociate asistenţei medicale. Sunt sancţiuni care sunt de natură pecuniară, care sunt ascendente din punct de vedere al cuantumului şi care se aplică celor din unitatea sanitară care nu raportează astfel de infecţii”, a explicat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Citeste si: Bilanț COVID joi, 28 iulie: 9.339 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

 „Trendul a fost crescător în 2021 şi 2022, cu o creştere cu 55% a gradului de raportare pe trimestrul unu al anului 2021 şi trimestrul unu al anului 2022. Încă suntem departe, dar lucrăm.”

Alexandru Rafila cere un raport privind infecţiile asociate asistenţei medicale 

„Am făcut ultimul studiu în anul 2017 şi următorul o să fie făcut anul acesta sau la începutul anului viitor.

(...) Procentul real a fost de 5,9%.(...) Acum facem un nou studiu să vedem care este situaţia şi să vedem care sunt măsurile administrative pe care Ministerul Sănătăţii le-a luat în ultimele şase luni, încât să putem să progresăm şi să ne apropiem de realitate.(...) Ministerul Sănătăţii are rol de reglementare, coordonare şi administrare.”

Citeste si: Alexandru Rafila: „Nu cred, în niciun fel, şi e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situaţia unui lockdown în România”

Ministrul Sănătății a precizat că a fost actualizat şi Comitetul naţional pentru limitarea rezistenţei la antimicrobiene, care nu a mai funcţionat din anul 2018, an în care a fost înfiinţat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si