În anumite situații, persoanele care și-au vândut mașinile pot continua să primească amenzi. Se pare că dacă anumite reguli nu sunt respectate, oamenii se pot trezi cu penalități, chiar dacă nu se mai află la volanul respectivei mașini, potrivit informațiilor transmise de playtech.ro. Ce trebuie să ai în vedere pentru a te feri de amenzi, după ce ți-ai vândut autoturismul?

Poți primi amezi și dacă ți-ai vândut mașina. Ce trebuie să ai în vedere

Se pare că dacă îți vinzi autoturismul nu ești scutit în totalitate de plata amenzilor. În anumite situații, persoana care și-a vândut mașina poate primi penalități, dacă nu respectă un lucru important.

Conform sursei citate anterior, CSTRI-CNIR (Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică din cadrul Companiei Naționale de Investiții în Infrastructura Rutieră) a declarat că situația face referire la amenzile primite din cauza rovinietei sau a peajului.

Citește și: Un bărbat a fost înjunghiat de fiica vitregă. Motivul ireal pentru care adolescenta a recurs la acest gest. "Nu vreau să ajungă la închisoare"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

persoană care își vinde mașina

Foto simbol- persoană care își vinde mașina

[Sursa foto: istockphotos]

Dacă după acțiunea de vânzare-cumpărare, noul șofer nu a transcris dreptul de proprietate, în cazul unei penalități, în evidențele DRPCIV ca șofer apare vechiul proprietar al mașinii. În aceste condiții, amenda va fi emisă pe numele vechiului proprietar, chiar dacă acesta nu s-a aflat la volan în momentul penalizării.

Cum te poți feri de penalități

În cazul unor asemenea situații, recomandarea este de a contacta Direcția de Impozite și Taxe Locale/ Direcția Venituri Buget Local, care ar urma să ia legătura cu DRPCIV cu privire la amenda primită.

Astfel, DRPCIV s-ar ocupa de actualizarea datelor din cadrul Registrului Național al Evidenței Permiselor de Conducere și al Vehiculelor Înmatriculate (RNEPCVI), potrivit playtech.ro.  

Citește și: Ultimul termen în cazul avocatului Sebastian Felecanu, acuzat de uciderea iubite însărcinate. Adrian Cuculis: "Este acreditată puternic varianta omorului calificat"

om care este amendat de politie

Amezile pot continua să curgă chiar dacă ți-ai vândut autoturismul

[Sursa foto: istockphotos]

Conform aceleiași surse, notificarea fiscală nu este egală cu transcrierea efectivă a transmiterii dreptului de proprietate al mașinii. Șoferii care primesc amezi de acest tip ar putea șă anuleze procesul verbal dacă primesc o decizie din partea autorităților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si