Premierul britanic Theresa May, care nu a declansat inca negocierile in vederea iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana (UE), pare pregatita sa acorde prioritate controlului imigratiei.

Merkel argumenteaza ca, daca se vor face concesii in domeniul liberei circulatii a muncitorilor, acest lucru va crea un precedent periculos in UE.

Ea a declarat sambata ca, in pofida faptului ca regreta decizia britanicilor de a parasi blocul european, "nu putem actiona pentru a pune, intr-un final, in discutie, intreaga Uniune Europeana". 

"Daca incep sa fac concesii cu privire la libertatea de miscare, atunci alta tara va veni maine si va spune «nu vreau nici eu asa de multi muncitori bulgari si romani»", a declarat ea intr-o conferinta a tinerilor din cadrul CDU.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Iar atunci va veni o atreia tara, iar apoi vor veni forte de extrema din Europa, iar noi ne vom inchide cu totii frontierele din nou si nu va mai exista nicio libertate de miscare, iar asta nu mai este Europa", a adaugat ea.

Cancelarul a subliniat ca accesul Regatului Unit pe piata unica europeana depinde de acceptarea de catre Londra a celor patru libertati, inclusiv libertatea circulatiei persoanelor.

"Daca Marea Britanie spune nu, atunci nu poate sa primeasca un acces deplin la piata unica europeana", a subliniat ea. "Voi evalua intotdeauna lucrurile in favoarea Marii Britanii, insa pastrand mereu in minte faptul ca noi, cele 27 de state membre, vrem sa ne pastram Europa noastra", a mai subliniat cancelarul german.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si