Close sidebar
Close sidebar

Antrenamente sportive pentru deținuți, oferite de Federația Română de Fotbal. 17 deținuți de la Jilava sunt implicați în faza inițială a proiectului

Federația Română de Fotbal împreună cu Administrația Națională a Penitenciarelor au lansat un proiect pentru facilitarea reintegrării sociale și a reducerii recidivei. În faza inițială, vor beneficia de antremanete sportive 17 deținuți de la Jilava.

Elena Tasca,

Foto simbol- deținut

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Federația Română de Fotbal a lansat luni un program menit să aducă îmbunătățească viața deținuților. Proiectul, care implica antrenamente sportive pentru prizonieri, este realizat împreună cu Administrația Națională a Penitenciarelor și are ca scop facilitarea reintegrării sociale, dar și a reducerea recidivei.

Proiectul de numește Twinning Project și în faza inițială implică 17 deținuți de la Penitenciarul Jilava, urmând a se extinde la nivelul întregii țări.

Twinning Project, în România: 17 deținuți implicați

Proiectul Twinning Project,  care a cunoscut un succes în Marea Britanie, a fost lansat pe 7 octombrie și în România, printr-o colaborare dintre Federația Română de Fotbal și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Citește și: VIDEO Evadarea care face de râs Poliția Română! Cum s-a desfășurat incidentul care pare desprins din filmele de comedie: ”Am rămas perplex”

În faza inițială a proiectului vor fi implicați 17 deținuți de la Penitanciarul Jilava. Aceștia vor beneficia de sesiuni de coaching și de antrenamente sportive. Principalele scopuri ale  Twinning Project s unt:

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: Se cere interzicerea Cybertruck pe drumurile din Europa. Mașinile lui Elon Musk sunt „periculoase” și „prea ascuțite”- antena3.ro

1. "Dezvoltarea personală și educația prin sport: Deținuții vor participa la sesiuni de fotbal și ateliere educative menite să promoveze un stil de viață sănătos și să le ofere instrumente pentru reintegrarea socială.

2. Promovarea valorilor sportului: Participanții vor fi expuși la un mediu sportiv pozitiv, bazat pe fair-play, disciplină și respect reciproc.

3.

Reducerea recidivei: Utilizarea fotbalului ca mijloc de prevenire a recidivei prin educație non-formală și dezvoltarea abilităților de cooperare și gestionare a conflictelor", a informat Federația Română de Fotbal.

 

Citește și: VIDEO „Eu nu sunt vinovat!” Primele declarații ale lui Alfred Bulai, la o săptămână după ce instanța i-a prelungit arestul la domiciliu

Proiectul urmează să fie extins la nivel național.

Specialiștii consideră că implicarea deținuților în activități sportive contribuie la buna relaționare dintre persoanele deținute și conduce la reintegrarea persoanelor private de libertate în comunitate și, implicit, prevenirea recidivei. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI