Cunoscută pentru contribuția sa semnificativă în lumea teatrului românesc, Magda Catone se poate lăuda cu o carieră ce se întinde pe parcursul a peste patru decenii. În plus față de activitatea sa ca actriță, aceasta a devenit regizoare începând din anul 2017, demonstrându-și versatilitatea și dedicarea sa față de lumea teatrului și cinematografiei românești.

Cu peste 50 de filme și producții de televiziune în portofoliu, Magda Catone este o figură publica apreciată în întreaga țară.

A rămas în atenția publicului larg și cu apelativul "Doamna detergent", fiind recunoscută și pentru celebrele reclame la detergent de rufe în care a jucat.

Apariție spectaculoasă în platourile de la Kanal D! Magda Catone vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citește și: VIDEO- Viorica și Ioniță de la Clejani, actori de Hollywood. Cei doi artiști au jucat într-o producție regizată de Johnny Deep

Cu un spirit deschis și o dorință de a se apropia de public în diverse moduri, Magda Catone s-a implicat în politică în anul 2020. În prezent, artista urmează o cale spirituală, fiind masterandă la Teologie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Magda Catone a fost căsătorită cu regretatul actor Șerban Ionescu, iar cei doi au împreună un fiu.

V ă  mai strigă lumea pe stradă <Doamna detergent>?”, “Cât timp ati fost doar actrița care ducea tava?”, “Care a fost prețul tăcerii în căsnicia dvs.?”,  “Vă este dor de Şerban Ionescu?”, “V-ați simțit vreodată musafir în propria viață?”, “A ajuns acasă Magda Catone? ”, sunt doar câteva dintre întrebările adresate Magdei Catone în ediția de duminică a emisiunii moderate de Denise Rifai, incepand cu ora 22:30, la Kanal D.

Cine este Magda Catone? Oamenii o îndrăgesc datorită apariției sale în reclamele la detergent de rufe

Magda Catone, pe numele real Magdalena-Marta Catone, este una dintre cele mai iubite actrițe din România. Aceasta s-a născut pe data de 24 octombrie 1958 și a avut încă de mică o pasiune pentru actorie.

În anul 1982, la vârsta de 29 de ani, a absolvit Academia de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorilor Amza Pellea și Ion Cojar.

După absolvirea facultății, a plecat la Petroșani pentru a juca pe scena Teatrului Teatrul de Stat. Acolo l-întâlnit pe cel care i-a devenit soț, pe Șerban Ionescu, un talentat actor de teatru și film. La scurt timp după ce s-au căsătorit, cei doi au devenit părinți, având un băiat pe nume Carol.

Citește și: De ce a murit actrița Natașa Raab. "Coana Chirița" se lupta cu o boală incurabilă de câțiva ani

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Debutul său în industria filmului a avut loc în anul 1981, pe vremea când era încă studentă, în pelicula regizată de Lucian Pintilie, intitulată "De ce trag clopotele Mitică?". 

De-a lungul timpului, Magda Catone a devenit îndrăgită de o țară întreagă datorită rolului Mariei pe care îl interpreta în reclamele pentru un detergent de rufe.

Printre realizările actriței se remarcă Premiul pentru cea mai bună interpretare la Festivalul de Teatru de la Brașov din anul 1983 și Premiului special al juriului la Festivalul de Teatru de la Costinești din anul 1984.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si