Bautura l-ar fi bagat in mormant pe parintele Calinic, nicidecum bataile si umilintele la care ar fi fost supus! Asta spun reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului. In sprijinul afirmatiei, ne-au adus si dovezi- fisa medicala de dupa deces si, cel mai important, declaratii scrise chiar de parintele Calinic in urma cu cativa ani. Bietul slujitor al Domnului parea ca se spovedeste pe hartie.Tot

din condei spune ca staretul Cosma i-a fost alaturi si a incercat sa-l scape de patima alcoolului:

"Cu toate eforturile facute de Preotul Staret, de maica si de fratii mei,(...) i-am ignorat pe toti si am baut din nou."

Mama preotului Calinic spulbera insa toate aceste dovezi si spune ca fiul ei a fost obligat sa scrie toate aceste declaratii pe care staretul le-a pastrat preventiv, in cazul in care moartea lui Calinic ar fi pusa sub semnul intrebarii.

Credeti ca ar fi fost fortat sa le scrie? Da normal, in loc sa-l lase la slujba, il tinea acolo, de dimineata pana dupa-amiaza. Si il punea sa scrie declaratii? Asa spunea parintele Cosma. Il obliga? Il obliga, normal.

Atat mama cat si apropiatii parintelui Calinic spun ca slujitorul Domnului nu obisnuia sa bea deloc. O intreaga comunitate crede ca imaginea de alcoolic conturata de Arhiepiscopie este doar un mod de a musamaliza bataile incasate de preot de-a lungul anilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

L-ati vazut vreodata sa bea? Nu. Deloc? Deloc, niciodata. Oameni de genul asta nu pot muri asa, subit, peste noapte, din cauza alcoolului.

Totodata, reprezentantii arhiepiscopiei sustin ca familia preotului Calinic stia ca acesta are probleme cu alcoolul. Mama preotului neaga insa totul. 

Eugen Tanasescu, purtator de cuvant: Staretul manastirii a avut numeroase intalniri cu familia parintelui, cu scopul de a-l ajuta sa treaca peste dependenta de alcool.
In nenumarate randuri Biserica ar fi vrut sa va ajute...Pe cine? Sa ajute familia, sa il ajute sa isi rezolve problemele medicale. Dar a venit vreodata sa ne zica?

Batuti la manastirea Sfantul Andrei  de staretul Cosma ar fi fost si alti preoti si calugari, care au plecat rand pe rand in alte locasuri sfinte.

"Eu am fugit de acolo pentru ca m-au batut"

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

"A venit un frate de-al lui si cand a intrat acolo la masa, staretul i-a dat doi pumni in cap.

Lui frate-su i-a venit rau. Pe cuvant! "Ce dai, BIIIP gura ma-tii, ca e fratele meu, nu e al tau, de ce il bati?Ce ai cu el de il bati? Dar de ce plangeti? V-a marcat... Pai de mila... V-a fost mila... Pai ce ai, sa-l bati pe om?"

Fosti angajati ai manastirii spun, cu lacrimi in ochi, ca au vazut cu ochii lor agresiunile.

"Ii mai lovea pe calugari? Ii lovea, mai lovea si pe altii. Mai erau niste baieti mai tineri acolo, la fel si pe aia, le dadea pe sub coaste, cu capul... Ii batea in sala de mese,  veneau oamenii sa manance si acolo ii lovea."

Toate marturiile socante despre infernul de la Manastirea Sfantului Apostol Andrei au ajuns astazi pe masa procurorilor, care vor deschide un dosar de cercetare penala. Pana atunci, iubitul parinte Calinic vegheaza locasul care i-a fost casa, de pe dealul unde a fost inmormantat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si