Ardeii umpluți sunt unul dintre preparatele care ne aduc aminte de mesele tradiționale pregătite cu dragoste de bunicile noastre. Fiecare familie are propriile secrete, iar rețeta poate varia de la o gospodină la alta, însă un lucru rămâne constant: gustul inconfundabil al acestui preparat. Astăzi, îți prezentăm rețeta clasică de ardei umpluți „ca la bunica”, însoțită de ingredientul secret care dă tot gustul acestei mâncări delicioase.

Ingrediente necesare pentru ardei umpluți:

  • 6-8 ardei grași (preferabil de mărime medie)
  • 500 g carne tocată (porc, vită sau amestec)
  • 100 g orez
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 morcovi medii, rași
  • 1 ou
  • 200 ml suc de roșii
  • 2-3 linguri pastă de roșii
  • 1 legătură de pătrunjel verde, tocată mărunt
  • 1 legătură de mărar, tocată mărunt
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • 1 frunză de dafin
  • Ulei pentru călit

Ingredientul secret care dă gustul inconfundabil

Ingredientul secret al bunicii pentru ardei umpluți este puțină slănină afumată, tocată mărunt și adăugată în compoziția de carne. Aceasta adaugă o aromă afumată și o textură suculentă care ridică acest preparat la un alt nivel.

Ardei umpluți

Ardei umpluți

[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Rețetă de cheesecake japonez! Din ce este făcut acest desert?

Mod de preparare

Spală ardeii, taie-le capacul și scoate semințele și nervurile din interior.

Într-o tigaie, călește ceapa și morcovul în puțin ulei până se înmoaie.

Adaugă orezul spălat și amestecă până devine translucid.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pune compoziția într-un bol mare și adaugă carnea tocată, oul, pătrunjelul, mărarul, cimbrul, slănina afumată, sare și piper după gust. Amestecă bine toate ingredientele.

Citește și: Rețeta de zacuscă cu 10 kg de vinete și ardei copți: Cât timp se lasă la fiert?

Umple ardeii cu compoziția de carne și orez, dar nu îi îndesa prea tare, deoarece orezul se va umfla la gătit.

Așază-i într-o oală adâncă, cu deschizătura în sus. Amestecă sucul de roșii cu pasta de roșii și toarnă-l peste ardeii umpluți.

Adaugă apă până la jumătatea ardeilor, o frunză de dafin și puțină sare.

Acoperă oala și lasă ardeii să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră și jumătate. Din când în când, verifică nivelul lichidului și adaugă apă dacă este necesar.

Ardeii umpluți se servesc calzi, alături de smântână sau iaurt, și pătrunjel proaspăt tocat. Ingredientul secret, slănina afumată, va oferi un gust bogat și autentic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si