Așa faci cea mai bună piftie de porc: Rețeta tradițională românească
Piftia de porc este un preparat nelipsit de pe mesele românilor de sărbători. Este foarte gustoasă și deloc greu de preparat. Iată cum se prepară corect!
Rețetă piftie proc. Pentru a prepara o piftie de porc senzațională, trebuie să știi următorul secret: aceasta trebuie lăsata la înmuiat cu o seara înainte de a te apuca de gătit. Dacă totuși ai uitat sau nu ai avut timp, ar fi bine să o lași la înmuiat timp de 2-3 ore înainte de a o fierbe.
Aceasta se va înmuia si tot sângele închegat va fi îndepărtat, iar piftia ta va fi foarte buna.
Citește și: VIDEO| Wild Cooking: Carne de vită cu sos cremos de ciuperci
Când pui carnea la fiert, ai grija ca nivelul apei sa depășească carnea doar cu 7 cm si nu mai adaugă apa cat timp fierbe carnea. Apa trebuie să se evapore si sa scadă mai mult de jumătate. Nu pune capac deasupra oalei.
1 ½ kg picioare sau cap de porc
șorici de porc
1 ceapă
2 morcovi
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
1 pătrunjel
1 pastârnac
1 țelină
2 foi de dafin
3-4 boabe de ienibahar
3-4 căței de usturoi (facultativ)
sare
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Lebăr de casă. Așa se prepară corect. Nu pune niciodată asta în el!
Pentru o piftie de porc cu usturoi se spală si se rad bine cu cuțitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pârlesc la flacăra). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se așază într-o oala încăpătoare si se acoperă cu apa în așa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra cârnii. Se pune la foc potrivit lăsând sa fiarbă încet.
Se spumează mereu, apoi se adaugă sarea, zarzavatul curățat si spălat, foile de dafin si ienibaharul. Se acoperă vasul cu un capac, lăsând numai la o margine cratița puțin descoperita. Trebuie sa fiarbă până când carnea se desface ușor de pe oase.
Se scot oasele si se așază carnea pe fundul mai multor farfurii. Se pisează usturoiul în piulița de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoară si se toarnă zeama strecurata in farfurii peste carne, având grija ca aceasta sa fie bine acoperita. Apoi, piftia de porc cu usturoi se pune la rece sa se închege.
Citeste si: Rețete de post. Simple, ușoare și delicioase. Cum se prepară pas cu pas
Piftie de porc. Ca sa se obțină o piftie frumoasa, limpede, trebuie să fiarbă tot timpul foarte încet si vasul să fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregătită din picioare de porc si urechi. În cele din urmă, piftia de porc cu usturoi se servește după ce s-a răcit.