Din echipa ieseana fac parte Irina Costas, Georgiana Druc, Nicusor Acatincai, Alexandru Baciu, Andrei Buzatu, Paul Dascalu si Razvan Nemtanu. Ei au fost coordonati de profesorul Arian Tomus, care i-a ajutat sa treaca de probele lansate in cadrul competitiei.

Echipa din Pascani au avut idei inedite, care l-a surprins chiar si pe profesor. Au dezvoltat o idee legata de utilizarea senzorilor pentru a monitoriza parametri de mediu- temperatura, umiditate si presiune.

"Una din conditii era ca echipa sa fie formata din elevi de pana in 16 ani, asa ca am inscris elevi de clasa a IX-a.Sunt niste elevi foarte curiosi. Au venit cu idei foarte bune. Spre exemplu la misiunea care implica detectarea unui astronaut pe baza umiditatii au propus sa apara un omulet care da din maini, asa au vrut ei. O alta surpriza pentru mine a fost ca au gasit explicatii pentru fenomene care apareau in timpul misiunii", a explicat profesorul pentru adevarul.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Astronautul Thomas Pesquet, aflat la bordul Statiei Spatiale Internationale, le-a transmis un mesaj de multumire tinerilor.

"Multumesc tuturor echipelor care s-au inscris in competitia Astro Pi. Cred ca toti ati facut o treaba excelenta. Pentru ca au fost candidaturi foarte bune a fost foarte greu sa alegem cele mai bune experimente care sa fie testate la bordul Statiei Spatiale Internationale. In final am ales cele mai bune candidaturi.

In urmatoarele saptamani voi urmari computerul Astro Pi Ed in timp ce testeaza codurile", le-a transmis astronautul care se afla la bordul Statiei Spatiale Internationale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si