Potrivit presei din Bosnia-Herțegovina, elevul și-ar fi amenințat profesorul în urmă cu o lună.

Agresorul în vârstă de 13 ani a fost reținut imediat după atac

Atacul a avut loc la o școală din nord-estul Bosniei, iar profesorul a ajuns în stare gravă la spital, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Citește și: Trei persoane au murit, iar alte trei au fost rănite după ce au fost lovite de o dubă

Din primele informații, agresorul ar fi vrut să se răzbune după ce a fost exmatriculat, profesorul primind mai multe amenințări de la el. Polițiștii cunoșteau situația, însă susțineau că situația este sub control.

Minorul a fost reținut imediat după atac.

Atac armat într-o școală din Belgrad. Cel puțin 9 morți și mai mulți răniți

Mai mulți copii au fost răniți de un adolescent care a deschis focul într-o școală din Belgrad. În urma atacului, s-au identificat și cel puțin 9 persoane decedate.

Citește și: VIDEO- Scene de coșmar în Franța, la Annecy! Șase copii și un adult au fost înjunghiați într-un parc

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ministerul sârb al Afacerilor Interne a fost anunțat despre incident în această dimineață, în jurul orei 8.40, după ce s-a tras în Școala Elementară "Vladislav Ribnikar" din Vračar, o zonă de lux din capitala Belgrad, conform Mirror.
Cinci copii au fost răniți și un agent de securitate a murit după ce un copil a furat arma de foc a tatălui său și a deschis focul într-o școală din Serbia în această dimineață.

Adolescentul ar fi furat armata tatălui său

Poliția s-a deplasat de urgență la fața locului, unde l-a găsit pe băiat- despre care se spune că ar fi în clasa a șaptea, deci în vârstă de doar 12 sau 13 ani- stând pe un câmp cu o armă. Acesta ar fi deschis focul în timpul orei de istorie, lovind mai mulți colegi, personalul de securitate și un profesor, potrivit primelor informații.

Citește și: O femeie a murit și şase persoane au fost rănite într-un schimb de focuri, în Chicago

Se pare că ar fi furat arma de la tatăl său înainte de a face ravagii. O zonă mare din Vračar, o zonă bogată din Belgrad care conține o serie de ambasade și muzee, a fost închisă în timp ce polițiștii gestionează amenințarea. Martorii oculari spun că pe teren se aflau în jur de șapte ambulanțe.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În prezent, bilanțul este de o singură victimă, dar există un număr de copii răniți, astfel că acesta ar putea crește în următoarele ore.

Un băiat și o fată au fost transportați la spital. Nu se cunoaște starea lor. Rapoartele spun că părinții îngroziți au ajuns la școală încercând să-și găsească copiii.

Imaginile difuzate de presa locală de la fața locului au arătat agitația din afara școlii în timp ce poliția l-a scos pe suspect, al cărui cap era acoperit, în timp ce ofițerii îl conduceau spre o mașină parcată pe stradă. Zoran Kesić, un comediant sârb și tatăl unui elev al școlii, a declarat presei locale: "Am venit în fața școlii pentru a vedea ce se întâmplă, deoarece copilul meu merge la acea școală[...]. Nu știu ce să spun, este îngrozitor, sunt foarte supărat[...]. Copiii noștri merg la acea școală....".

Citește și: Un elev de 16 ani și-a înjunghiat profesoara la o şcoală din apropiere de Milano: "Nu părea să aibă vreo emoţie"

Împușcăturile în masă în Serbia sunt extrem de rare. Cu toate acestea, experții au avertizat în repetate rânduri cu privire la numărul de arme rămase în țară după războaiele din anii 1990. Poliția a sigilat blocurile din jurul școlii Vladislav Ribnikar, în centrul Belgradului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si