O femeie care vinde într-o piață din Oradea a spus prețul la care se ridică acum, în luna februarie, un kilogram de cireșe.

„Un kilogram de cireşe costă 120 de lei. Sunt aduse din Argentina”, a spus pentru  ebihoreanul.ro  o vânzătoare.

Prețuri piperate pentru un kilogram pe cireșe

În afara sezonului, prețul cireşelor i-a determinat pe orădeni să achiziționeze fructele doar de gust, în timp ce doi pumni de fructe, aproximativ a 250 de grame, costă 30 de lei.

„În ultimii ani, odată cu dezvoltarea comerţului, nu mai trebuie să ne mire apariţia pe piaţă de trufandale în extrasezon. Cireşele de acum sunt importate din emisfera sudică (Argentina, Bolivia, Chile etc.), cu costuri ridicate, de unde şi preţul de desfacere”, a declarat şeful Direcţiei Agricole Judeţene Bihor, Nicolae Hodişan, potrivit sursei citate anterior.

Primele cireșe românești ar urma să apară la vânzare la sfârșitul lunii mai. Potrivit specialiștilor, prețul ar urma să fie de aproximativ 10-12 lei pe kilogram.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Aurul...în bucate. O rețetă luxoasă a apărut pe piață. Cum se prepară friptura cu aur?

În luna ianuarie, un kilogram de cireșe ajungea chiar și la 250 de lei.

​„Foarte mult, păi era 200 şi ceva kilogramul. Foarte mult, o să stea acolo ca la muzeu”, „Foarte mult, la salariul minim pe economie nu prea îţi permiţi.

Când o să iasă şi ale noastre o să mâncăm şi noi. Până atunci, ne uităm”,  spuneau clienții.

În primăvara anului trecut în piețe se găseau cireșe din Spania și Grecia, iar pentru un kilogram oamenii trebuiau să scoată din buzunare 60 de lei.

Citește și: VIDEO- Un kilogram de urzici costă cât un kilogram de carne de vită. Românii nu își permit să mănânce trufandalele de sezon

„Sunt aduse din Grecia, preţul este de 60 de lei kilogramul, dar vindem şi la caserole cu preţul de 10 sau 15 lei. Nu prea avem vânzare”, spunea Daniela, care vindea în Piaţa Centrală din municipiul Buzău, potrivit RTV.net. 

„Am 40 de ani de muncă şi 1.500 de lei pensie, nu îmi permit să cumpăr nici sâmburii”, a declarat un pensionar, în timp ce o altă persoană a completat remarca despre preţurile cireşelor: „normale la timpul acesta”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si