Potrivit capital.ro, Autoritatea pentru Protecţia Datelor a amendat ANAF cu 16.000 de lei pentru că a constatat nereguli cu privire la protecţia informaţiilor personale din acele "liste ale ruşinii”. "Publicarea acestor date s-a făcut în baza articolului 162 din Codul fiscal. Este un Cod fiscal intens dezbătut. ANAF nu a făcut decât să aplice prevederile Codului fiscal. În ceea ce priveşte datele eronate, am constatat două situaţii. Într-adevăr, sunt situaţii în care există ceva probleme la calitatea datelor, dar există şi o altă situaţie în care noi am anunţat că vom publica datoriile existente la 1 mai 2016.

Faptul că între momentul 1 mai şi 15 mai, când au fost efectiv publicate, unii dintre datornici, unii dintre contribuabili au mai plătit, nu poate să se reflecte în datele publicate la 15 mai.(...) Avem o perioadă de procesare", a spus Anca Dragu, ministrul de finante.
Potrivit sursei citate, după publicarea „listei ruşinii”, Autoritatea pentru Protecţia Datelor s-a autosesizat şi a verificat dacă Fiscul a respectat legea privind protecţia datelor personale atunci când a publicat lista datornicilor. Aşadar, instituţia a amendat ANAF cu 16.000 de lei, sustine digi24.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si