Close sidebar
Close sidebar

Avantajele folosirii pietrei naturale in amenajarile interioare

Piatra naturala este un material rezistent si rafinat care poate aduce un plus de valoare locuintei tale.

Andreea Stoica,

Avantajele folosirii pietrei naturale in amenajarile interioare

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De la placarea peretilor, a podelelor sau a semineului, la blaturi de bucatarie sau panouri antistropi, piatra naturala are utilizari multiple, fie ca e vorba de camera de zi, baia sau bucataria ta. Are atat de multe intrebuintari datorita numeroaselor avantaje. De ce sa iei in considerare acest material, pentru o amenajare pentru camera copiilor, o renovare a baii sau, chiar, a intregii case?

Piatra naturala este durabila

Piatra naturala trece testul timpului, fiind unul dintre cele mai durabile materiale pe care poti sa le folosesti in amenajarile interioare. Avand o longevitate in timp naturala si o durabilitate crescuta, te poti baza pe piatra naturala indiferent de amenajarea dorita.

Se intretine usor

Piatra naturala este usor de curatat si are o durata lunga de viata, daca este intretinuta asa cum trebuie.

Trebuie doar sa o impermealizezi, si, cand se murdareste, sa o cureti rapid dar fara substante acide. De asemenea, nu folosi la curatat obiecte abrazive si nu aseza obiecte fierbinti pe ea.

Se potriveste la diferite tipuri de amenajari

Piatra naturala poate fi folosita in amenajarile clasice dar si in cele moderne, si are avantajul ca va fi mereu la moda. Aplicatiile ei sunt multiple, de la mobilierul de baie la lavoare sau obiecte decorative la placarea podelelor sau a peretilor, seminee sau blaturi de bucatarie si panouri antistropi.

Are texturi unice

Indiferent de piatra naturala aleasa, texturile vor fi unice, diferente fiind atat intre pietre diferite cat si intre pietrele de acelasi fel. Datorita acestui fapt, pot fi folosite pentru a inspira diferite stari. 

Izoleaza termic si fonic

Daca doresti o casa care sa pastreze caldura si sa nu fie deranjata de zgomotele vecinilor, atunci pietrele naturale iti pot veni in ajutor.

Piatra naturala stocheaza caldura pentru perioade mari de timp, fiind ideala atat pentru placarea peretilor cat si a podelei, daca vrei sa ai un sistem de incalzire prin pardoseala. Pietrele naturale sunt economice pe tot parcursul anului, retinand caldura iarna si racoarea vara.

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

De asemenea, daca peretii si pardoselile sunt placate cu piatra naturala, nivelul de zgomot poate fi redus.

Piatra naturala nu contine substante toxice

Pietrele naturale se integreaza in designul sustenabil, neavand substante chimice sau toxice care pot vatama persoanele din jur. Astfel, mediul amenajat cu acest material este unul sanatos.

Piatra naturala este reciclabila

Indiferent de ce tip de piatra vorbim, aceasta poate primi o noua viata, intr-un alt mediu. Prin reciclare, poti crea pavaje sau mozaicuri si poti pastra o bucata din ceea ce era inainte.

Piatra naturala nu se demodeaza

Si, nu in ultimul rand, piatra naturala este un material care nu se demodeaza. Fiind un material durabil si elegant, pe care te poti baza, piatra naturala ramane o solutie inteligenta pentru amenajarile interioare, indiferent de modul in care este folosita.

Asadar, acestea au fost cateva dintre avantajele folosirii pietrei naturale in amenajarile interioare.  Alege si tu acest material care rezista testului timpului si transforma-ti casa intr-un loc elegant si durabil!

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Tradiția pe care Lora a refuzat să o respecte la nuntă: ”Este un obicei barbar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI